Parcul Copiilor din Timișoara a fost redeschis după opt ani, chiar de ziua celor mici și, ca o interesantă coincidență, exact în mijlocul campaniei electorale. Reamenajarea lui a costat, în final, două milioane de euro, ultima mărire de deviz fiind aprobată în acest an.
Parcul Copiilor a fost închis în 2004, după ce un copil și-a fracturat picioarele pe una dintre instalațiile de joacă. Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor a verificat parcul, a constatat că jocurile pun în pericol siguranța prichindeilor și a dispus demontarea acestora.
În 2005, Primăria Timişoara a preluat terenul și, doi ani mai târziu, CL a aprobat un proiect prin care parcul era concesionat pentru 25 de ani unei firme. Hotărârea a fost însă atacată în instanţă de prefectul de la acea vreme, Ovidiu Drăgănescu. Acesta și-a motivat acțiunea spunând că, de fapt, se intenționa construirea, în parc, a unui club. La începutul anului 2009, hotărârea a fost anulată printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Timişoara, iar parcul a rămas închis.
Contractul de reabilitare a fost atribuit către Horticultura SA, care a subcontractat o parte din lucrări. Iniţial s-a estimat că parcul va fi redeschis până în octombrie 2011, dar, cum iarna nu-i o perioadă prea bună pentru jocurile în aer liber, lucrurile au mai așteptat un pic. Și dacă tot s-a stat atât, 1 iunie e data perfectă pentru inaugurarea unui loc destinat copiilor. Faptul că e în campanie electorală e doar un detaliu nesemnificativ.
În martie 2012, suma alocată lucrărilor la parc a fost majorată după ce s-a constatat, cu maximă surprindere, că parcul era traversat de două linii electrice aeriene a căror prezenţă ar constitui un pericol pentru activităţile din parc, unde urma să fie amplasate jocuri cu o înălţime mai mare de opt metri. În consecință, a fost nevoie de cabluri subterane, dar și demontarea unei alte linii electrice și de mutarea a șase stâlpi. „Distracția” a costat bugetul local aproape 300.000 de euro.
Parcul Copiilor „Ion Creangă” a fost redeschis, vineri, în prezența lui Gheorghe Ciuhandu și a „fiului” său politic, Adrian Orza, dar și a unei numeroase asistențe formate mai ales din bunici și nepoți. Este indiscutabil că Timișoara avea nevoie de un astfel de spațiu pentru cei mici. Cu două milioane de euro, municipalitatea a amenajat un parc care nu se deosebește prea mult de locurile de joacă amenajate prin cartierele orașului, fiind, evident, mult mai mare ca suprafață. Să nu uităm „perla coroanei”: trenulețul de 80.000 de euro. Cei care vor solicita producătorului o listă oficială de prețuri s-ar putea să aibă o surpriză.
Cinci jucători români de tenis, patru la feminin şi unul la masculin, vor evolua în…
După un început friguros şi capricios de an, dar fără multe precipitații, vremea se va…
Firmele care vor solicita înmatricularea sau înregistrarea în Registrul Comerțului începând cu 1 ianuarie 2025, încadrarea…
Aquatim a recepționat de curând stația de tratare Hitiaș, care face parte din contractual de…
CSO Voluntari a început perfect anul în Liga Națională de Baschet Masculin și și-a trecut…
Când i s-a cerut rețeta succesului despre cum trebuie făcut curat în Timișoara pe malurile…