Categories: SocialUltima ora

Regulile seductiei s-au schimbat radical: fetele preiau initiativa

S-au dus vremurile în care o fată aștepta, sfioasă, să fie invitată în oraș de băiatul alături de care spera să-și petreacă restul vieții. Tinerele din ziua de azi sunt mult mai practice și se folosesc de tehnologie pentru a-și alege partenerii pe care și-i doresc.

Cu decenii în urmă, idilele începeau, de exemplu, la facultate. Băieții trimiteau pe ascuns bilețele, scriau poezii sau, dacă își permiteau, cumpărau câte o floare pe care o ofereau, timid, la ieșirea din sala de curs, când nu-i vedea nimeni. Apoi își făceau curaj și le invitau pe fete la un ceai. Curtarea dura câteva luni și, dacă nu treceai prin etapa respectivă, nu era în regulă.

În 2012, lucrurile sunt altfel. Fetele nu-și mai bat capul cu relații complicate. „Nu vreau să am o relație serioasă de acum. Sunt tânără, deci motto-ul meu în viață este distrează-te cât mai poți, apoi o să mă liniștesc”, spune Albana, studentă la Știinte Politice. Are 24 de ani. „Ultima relație a început într-un local, eram cu niște prieteni care veniseră cu niște spanioli veniți cu bursă. Vorbesc spaniolă, imediat m-am băgat în vorbă. Cu unul dintre ei s-a legat ceva, când am ajuns seara acasă i-am dat add pe Facebook și am discutat toată noaptea. A durat două luni, apoi ne-am plictisit. Ne-am despărțit, știam că n-o să fie o relație prea serioasă”, povestește tânăra. A avut până acum șase relații. Cea mai lungă n-a depășit șapte luni.

Alesia, studentă la Arte, a avut o relație serioasă, începută în liceu. „Primul meu prieten a fost un coleg de clasă. Ne-am îndrăgostit, cred, în gimnaziu, și ne-am despărțit când eram în primul an de facultate. Nu am mai vrut relații cu colegii de an, așa că am devenit foarte activă pe Internet. Cum cunoșteam un tip interesant, îi ceream datele de contact pe net, și începeam să discutăm acolo. Mă simt bine să fac curte unui băiat. Mama zice că e fix pe invers decât era pe vremea ei”, spune tânăra de 21 de ani.

Ce spun băieții? În mare, se bucură că au scăpat de o grijă. „E cool să fii abordat de o fată. Dovedește că e sigură pe ea, că știe ce vrea, că nu e o mironosiță care când ajunge în pat cu tine începe să plângă că o fi prea repede sau mai știu eu din ce motiv”, spune Marius, student la Științele Comunicării.

Andrei, student la Teologie, are o relație care durează de cinci ani. Totul a început cu un bip primit. „Eram la o slujbă și mi-au atras atenția niște ochi frumoși. Nu am abordat eu fata, mi-am propus să nu inițiez conversații în contextul acesta. Peste câteva zile am primit un bip. Au urmat ore de conversații. Apoi o întâlnire, noaptea, în față la Billa. Suntem de cinci ani împreună. Ne-am mai certat. La un moment dat, am stat separați opt luni. De ziua mea, am primit un telefon de la ea. Îmi cerea să ne întâlnim, pentru că avea să îmi dea ceva. Îmi pregătise un tort de ziua mea”, povestește tânărul.

E clar că, în 2012, nu mai e la modă ca băiatul să invite fata la întâlnire, ci invers. Dacă o fată pune ochii pe un băiat, nu mai simte nicio constrângere socială în a-i cere să iasă în oraș. Un sondaj realizat de un portal specializat în găsirea perechii potribvte arată că, din 1.000 de repondente, 42% au invitat ele băieții la o întâlnire.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Sfârşit tragic pentru bărbat de 73 de ani, care s-a aruncat de la etajul 10

Momente teribile luni dimineaţa în  jurul orei 10.30, la un bloc de pe Take Ionescu.…

19 minute ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

24 de minute ago

Încă un primar din Timiş are interzis la candidatură. PNL-istul Daniel Florea nu va putea candida pentru Primăria Checea

Primarul suspendat al comunei Checea, Daniel Florea, nu va mai putea candida pentru un nou…

50 de minute ago

O timișoreancă a devenit dublă Campioană Balcanică la Culturism, și Campioană Absolută, la categoria ei de vârstă

Mădălina Stanca, o sportivă de 20 de ani din Timișoara a participat în weekend la…

2 ore ago

Susţinut de patru partide, Flavius Roşu şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Şag

Primarul comunei Șag, Flavius Alin Roșu, şi-a depus, duminică, candidatura pentru un nou mandat de…

2 ore ago