Robu a dat-o la intors: n-a mai taiat banii pentru Garana

A anunțat, la începutul săptămânii, că reduce drastic finanțarea pentru festivalul de jazz de la Gărâna, pe motiv că evenimentul nu e atât de important pentru timișoreni. Decizia de a aloca doar 20.000 de lei, din cei 100.000 promiși, l-a lăsat interzis pe Marius Giura. Vineri însă, Nicolae Robu a schimbat macazul.

Decizia prin care municipalitatea urma să aloce 100.000 de lei pentru Gărâna Jazz Festival a fost luată în martie, când consilierii locali au votat în unanimitate agenda culturală pentru anul în curs. Finanțarea pentru acest eveniment a fost propusă chiar de liberalul Ciprian Jichici.

Nicolae Robu a anunțat însă, cu doar câteva zile înainte de începerea festivalului, că PMT nu va mai aloca decât o cincime din suma stabilită. „Sunt şocat. Eram sigur că primesc cei 100.000 de lei, mai ales că hotărârea a fost promovată în CL de liberalul Ciprian Jichici. Nu-mi vine să cred că o hotărâre aprobată de consiliul local şi prinsă în agenda culturală poate fi ignorată”, spunea,marți, Marius Giura, organizatorul festivalului de la Gărâna.

Ultimul punct de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a CL de vineri s-a referit exact la această reducere de finanțare. După o dezbatere de peste un ceas pe tema echipei de fotbal, Nicolae Robu a încercat să explice de ce a adus proiectul în atenția aleșilor. Primarul a spus că adresabilitatea festivalului nu este atât de mare pentru timișoreni încât să justifice o sumă atât de mare. „Măcar să fi avut și noi sigla pe afișe, să fi fost promovați și noi în vreun fel. Marius Giura a și declarat, de altfel, că se descurcă fără banii de la primărie”, a afirmat, în plen, Robu. Surprinzător însă, el s-a arătat dispus să renunțe la proiect, lucru pe care l-a și făcut, în numai câteva secunde.

„Nu am spus niciodată că nu-mi trebuie banii de la primărie. Discutasem deja de unde să împrumut suma care lipsea, pentru că efectiv nu știam ce să fac”, a declarat, la câteva minute de la decizia primarului, Marius Giura. În altă ordine de idei, Primăria Timișoara figurează ca partener atât pe site-ul evenimentului, cât și pe afișe.

Festivalul, ajuns la cea de-a 16-a ediție, continuă. Deși e vineri, 13, nici organizatorii acestuia, nici artiștii nu sunt superstițioși, astfel că pe scenă vor urca pe Mario&The Teachers (România), Portico Quartet (UK), Edgar Knecht Quartet (Germania), Brink Man Ship feat. Nils Petter Molvaer (Elveția, Norvegia).

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

12 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago