Categories: Info si Utile

Gunoaiele din canalizare defectează stațiile de pompare a apei uzate

Reprezentanții Aquatim au periodic probleme cu apele uzate. Și asta din cauza gunoaielor care ajung în canalizare și care în mod normal nu ar avea ce căuta acolo. De la cârpe la resturi de bucătărie, în canalizare ajung tot felul de lucruri. ”Funcționarea în bune condiții a stațiilor de pompare a apei uzate este periodic afectată de gunoaiele aruncate de consumatori în rețeaua de canalizare”, spun reprezentanții Aquatim.

Pe raza municipiului Timișoara există 36 de stații de pompare cu 88 de pompe. Echipele de intervenție ale Aquatim care se ocupă de întreținerea și monitorizarea stațiilor au constatat de multe ori că pompele sunt înfundate de materiile grosiere aruncate în canalizare. Deși acestea sunt curățate și reparate de fiecare dată, problema continuă să apară, deoarece menţinerea stațiilor de pompare în stare bună de funcţionare depinde şi de modul în care cetăţenii respectă anumite norme elementare. ”Din cauza defectărilor repetate ale pompelor, în anul 2011 s-au cheltuit peste 76.000 lei pentru repararea acestora, față de 6.200 lei în 2010. Zonele în care a fost sesizată cu predilecție colmatarea stațiilor de pompare sunt: Freidorf, Plopi, Ghiroda și pe str. Câmpului și Polonă”, explică Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.

Acesta explică faptul că stațiile de pompare au fost proiectate doar pentru preluarea apei uzate menajere, însă imobilele construite în zonele din apropierea stațiilor sunt prevăzute cu un sistem de deversare a apei meteorice direct în sistemul de canalizare. În timpul ploilor, acest lucru duce la depășirea debitului maxim al pompelor și creșterea nivelului apei din canalizare.

Defectarea pompelor nu este o problemă care afectează doar activitatea Aquatim, ci poate crea disconfort și neplăceri consumatorilor. Nefuncţionarea staţiei de pompare pentru o perioadă mai lungă, poate duce, în anumite condiţii, la blocarea sistemului de canalizare şi refularea apei uzate în stradă sau în locuinţe.

”Date fiind implicațiile, este atât în interesul consumatorilor cât și al Aquatim să se prevină apariția unor asemenea probleme. De aceea, îi rugăm pe cetățeni să nu mai arunce în rețeaua de canalizare gunoi menajer sau alte obiecte care împiedică funcționarea în bune condiții a acesteia”, atrage atenția directorul Aquatim, Ilie Vlaicu.

 

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Probleme fără sfârşit! Halep nu va merge la Aukland şi nici la Australian Open

Deşi a jucat într-un turneu demonstrativ înainte de Crăciun, Simona Halep va rămâne pentru încă…

6 ore ago

Guvernul închide oficial un punct de trecere al frontierei din Timiș care nici nu era încă deschis

Guvernul închide un punct de frontieră din Timiș, încă înainte ca acesta să fie deschis.…

11 ore ago

Primăria Timișoara a lansat oficial licitația pentru proiectarea și ridicarea parcării Spitalului de Copii

Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, Primăria Timișoara a lansat în licitație proiectul pentru…

11 ore ago

Se depun eforturi pentru deschiderea punctului de trecere a frontierei de pe Bega

Administrația Bazinală de Apă Banat nu are prea multă putere atunci când se pune problema…

11 ore ago

De Crăciun, chiar am fost mai buni! Doar PSD-istul Daea a dat-o mai pe tradiţional

„De Crăciun, fii mai bun!”, este unul din îndemnurile pe care le tot auzim în…

12 ore ago

Doar echipa de baschet va mai reprezenta Timişoara în acest an

Singurul campionat românesc masculin activ între Crăciun şi Anul Nou rămâne cel de baschet. Liga…

12 ore ago