Categories: Timp liber

O noua tura „Verde pentru Biciclete”

„Verde pentru Biciclete” dă startul Săptămânii Mobilității Europene în Timișoara. Cum altfel, decât printr-o nouă tură ciclistă marca VpB, care are loc duminică. Primii 200 de participanți vor primi premii surpriză.

Întâlnirea va avea loc la Casa Verde pentru Biciclete, la ora 12. Jumătate de ceas mai târziu se va pleca pe următorul traseu: Casa Verde Pentru Biciclete – Calea Circumvalațiunii – Bd. Republicii – Bd. Regele Ferdinand – str. 20 Decembrie 1989 – Bd. Ion C. Brătianu – str. Hector – Bd. Take Ionescu – str. Simion Bărnuțiu – Calea Dorobanților – Aleea Pădurea Verde – Muzeul Satului. Bicicliștii au posibilitatea de a participa la Festivalul Plai sau de a merge mai departe pe traseele marcate de la Pădurea Verde. Evenimentul, al cărui partener este Direcția de Sănătate Publică Timiș, se adreseaza doar celor care au peste 14 ani. Primii 200 de participanți vor primi primi premii surpriză!

Săptămâna Mobilității Europene, care se desfășoară în intervalul 16 – 22 septembrie, are drept temă în acest an transportul urban – pe calea cea bună. Evenimentul promovează formele alternative de transport ecologic și subliniază faptul că mobilitatea sporeşte în mod clar calitatea vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice, a accidentelor și creșterea stării de sănătate a populației.

Campania „Verde pentru Biciclete” este prima iniţiativă din Timişoara care încurajează adoptarea mersului pe bicicletă ca şi alternativă ecologică pentru deplasarea prin oraş. În momentul de faţă, pe străzile din Timişoara circulă peste 12.000 de biciclişti cu număr „VpB”.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

O oră ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

O oră ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

2 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

14 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

17 ore ago