Patroana unei firme de pompe funebre din Lugopj a inventat propria metodă de fraudare a băncii: ea angaja fictive șomeri, pentru a lua credite din bancă. În perioada 2004-2010, 46 de persoane au luat credite de peste un milion de lei.
Anchetatorii au ajuns la falsificatori după ce o femeie care s-a trezit că-i este scoasă la vânzare casa a sesizat poliția. În primă fază s-a descoperit că locuința era ipotecată pentru un credit. Ulterior, investigațiile au arătat că erau implicate în falsuri nu mai puțin de 46 de persoane.
Potrivit anchetatorilor, sesizarea primei victime a fost făcută anul acesta în ianuarie. Femeia s-a trezit că este somată de bancă cu vânzarea casei, pentru că nu a plătit ratele la credit. Numai că ea nu luase niciun credit. Ea ştia că este doar girant, la rugămintea Alinei Oprişoni, patroana mai multor firme din Lugoj.
„Femeia racola şomeri cărora le promitea între 500 şi 700 lei, cu condiţia să semneze la bancă în calitate de girant pentru creditele pe care le lua după ce le întocmea adeverinţe false din care reieşea că oamenii sunt angajaţii ei”, explică surse din rândul anchetatorilor. Acum, cele 46 de persoane sunt cercetate penal pentru înşelăciune, fals şi uz de fals.
„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…
Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea…
PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel,…
Primăria Timișoara are din această săptămână patru cinematografe funcționale în subordine. Ultimul reabilitat și redevenit…
Consilierii locali timișoreni au aprobat, luni seara, în ultima ședință de plen a anului, proiectul…
Un tânăr în vârstă de 18 de ani a condus un autoturism pe DN 6,…