Dezvoltarea sistemului educational si de formare

Investițiile CE pentru învațare pe tot parcursul vieții continuă prin programele Comenius, Erasmus, Grundtvig și Leonardo da Vinci. În apelul lansat pentru calendarul 2012-2013 se regăsesc printre posibilii aplicanți o multitudine de tipuri de instituții, societăți private, asociații sau fundații care sunt conectate sub o formă sau alta cu procesul educațional.

Grădinițele, școlile generale și liceele pot aplica pentru obținere de finanțări de tip alocații de studiu, mobilități sau dezvoltarea de parteneriate prin programul Comenius, trimițând o aplicație până în decembrie sau ianuarie, în funcție de obiectivele proiectului.

Universitățile și institutele de cercetări pot aplica pentru activități de învățare limbi straine, de formare, de predare, stagii sau mobilități prin programul Erasmus, având termene de a trimite aplicațiile în perioada ianuarie-martie 2013, în funcție de tematica aleasă.

Orice organizație care furnizează programe de formare inițială sau continuă pentru adulți, precum și firme, parteneri sociali, camere de comerț, pot accesa finanțări prin programele Leonardo da Vinci și Grundtvig, pentru a dezvolta parteneriate cu instituții similare europene, a finanța stagii de practică, inclusiv formare la locul de muncă, precum și stagii voluntariat. Termenele de transmitere a acestor aplicații sunt în perioada ianuarie-martie 2013, în funcție acțiunile specifice ale proiectelor.

Proiectele de tip transfer de inovatie Leonardo da Vinci au drept scop adaptarea și integrarea conținutului sau rezultatelor inovatoare din proiecte Leonardo da Vinci anterioare sau din alte proiecte de inovație în companii și sisteme de formare profesionalã publice și/sau particulare, la nivel național, local, regional sau sectorial, prin soluții integrate din domeniul educatiei și formarii profesionale, care au fost deja implementate într-una sau mai multe țări și care necesită modificări/adaptări pentru a putea fi implementate în alte țări.

La aceste proiecte vor participa minimum trei parteneri din trei țări diferite, care au identificat minimum o soluție inovatoare în domeniul educației și formării profesionale și care, pe parcursul a maximum doi ani, o vor transfera în țara țintă. Pentru aceasta, alocația bugetară este de maximum 150.000 euro/an.

Share
Published by
Vasile Ruset

Recent Posts

S-au împărţit ministerele pe partide. PNL rămâne marele perdant. Un timişorean va fi sigur în guvern, un altul e în cărţi

În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…

2 ore ago

Emoţii mari pentru o familie din Lovrin, care de sărbători putea rămâne fără casă din cauza unui incendiu

Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…

6 ore ago

Oprit în trafic înainte de a produce nenorociri! Beat „mort” şi fără permis, cu tupeu la volan

„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…

7 ore ago

Culmea prostiei? Să furi o maşină, să nu ai permis şi să mai faci şi accident

Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…

7 ore ago

CCIA Timiș lansează două cursuri gatuite de profesionalizare a angajaților

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…

7 ore ago

Lista proiectelor de pe lista suplimentarelor e prea stufoasă. O consilieră locală de la AUR vrea limitarea acestei proceduri

Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…

7 ore ago