Categories: Sport

Doctorul Olimpiu Lihtei, beat crita la un meci, a tratat un fotbalist cu… bere!

Momente desprinse parcă din filmele cu proşti la un joc din campionatul municipal de fotbal. Organizatorii unei echipe au ascuns fanioanele ca să întârzie jocul, delegatul celeilalte a sustras legitimaţiile, iar doctorul era beat criță. Toate acestea s-au întâmplat la meciul dintre Tricoul 1 Iunie II şi Electrometal.

Partida dintre cele două combatante a început extrem de greu. Primii cu probleme au fost oaspeții de la Electrometal, care, cu cinci minute înainte de începutul jocului, nu avea echipament şi legitimaţii. Rică Scorobete, delegatul lui Electrometal, dar şi observator de arbitri şi membru al unei comisii a Asociaţei Judeţene de Fotbal Timiş (AJF), a invocat cele 15 minute regulamentare de aşteptare în cadrul unei astfel de întârzieri. În cele din urmă, situația s-a remediat.

Apoi a intrat în scenă doctorul întâlnirii, Olimpiu Lihtei. Acesta s-a lăsat așteptat, informând persoane implicate oficial la jocul cu pricina că este în drum spre eveniment și stă la semafor. După 15 minute de la ora oficială de începere a meciului, Rică Scorobete, un personaj uns cu toate alifiile când vine vorba despre stăpânirea regulamentelor AJF, a întrezărit posibilitatea obţinerii celor trei puncte fără vreun efort. Cum doctorul nu ajunsese, Scorobete a vrut să scoată echipa de pe teren, invocând regulamentul. S-a dovedit însă că oricât de vigilent ar fi Scorobete, cineva tot îi poate veni de hac. Organizatorii echipei gazdă au scos fanioanele de la colţurilor terenului și le-au ascuns.

Regulamentul spune că, dacă lipsesc plasele porţilor, fanioanele de la colţurile terenului sau bara de la poartă, terenul e neregulamentar şi trebuie să se acorde 30 de minute pentru a se pune la punct toate detaliile. Scorobete nu s-a resemnat însă și a intrat în vestiarul arbitrilor, de unde a sustras legitimaţiile de joc ale celor de la Electrometal. Penibilul situaţiei a continuat până în momentul în care observatorul de joc l-a sunat pe Dănuţ Laţa, preşedintele AJF Timiş, care a dat ordin ca jocul să înceapă.

În cele din urmă, la teren a ajuns și Olimpiu Lihtei, care a reușit să prindă cu greu verde la semafor. Doctorul n-a venit cu mâna goală și, pe lângă stetoscop, și-a pus în geanta medicală mai multe doze de bere, pe care le-a băut cu nonșalanță în timpul meciului. Ce mai contează că regulamentul interzice așa ceva… Cea mai hilară fază s-a petrecut prin minutul 70, când un jucător a avut nevoie de intervenţia doctorului. Lihtei a intrat pe teren împleticindu-se și, incredibil!, cu o doză de bere în mână! Fotbalistul accidentat a preferat să iasă singur de pe teren. Ajuns lângă el, Olimpiu Lihtei i-a oferit… o gură de bere, probabil ca să-i treacă mai repede durerea de la picior.

Olimpiul Lihtei nu este la prima abatere. În urmă cu câţiva ani, tot din postura de medic, el a dispărut subit în timpul jocului dintre Timişul Şag şi Bega Belinţ. Chiar dacă scorul era 4-0 pentru Timişul, partida a fost câștigată la masa verde de Bega Belinț, deoarece gazdele nu asiguraseră prezența medicului la terenul de joc. Înaintea meciulu, oficialii de la Bega Belinţ au insistat pe lângă oficialii de la Şag să o lase mai moale, dar aceştia şi jucătorii de la Timişul au refuzat blatul propus. Nu şi Olimpiu Lihtei, care a dat bir cu fugiţii.

Doctorul Olimpiu Lihtei este şi membru de partid, fiind un înfocat pesedist, neratând nicio ocazie să se afişeze în preajma liderilor locali sau judeţeni ai partidului. Drept recompensă, în 2010, Olimpiu Lihtei a fost numit reprezentant al CJT în consiliul de aministraţie al Spitalului Clinic CFR Timişoara.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Parcările acoperite pentru biciclete, inițiate de Moș, au acum o soluție. Nica și Fritz sunt colaboratori politici, proiectul nu se mai blochează

Cristian Moș, candidat independent la funcția de primar al Timișoarei, își poate vedea acum unul…

O oră ago

UMB e în concediu, dar pe Centura Sud se lucrează în continuare

Zilele de Paști au adus o scădere a activității de pe șantierul Centurii Sud. Muncitorii…

O oră ago

Titu Birceanu poate rămâne președintele Biroului Electoral de Circumscripție Timișoara

Biroul Electoral de Circumscripție Timiș a respins contestația formulată împotriva preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripție…

2 ore ago

Raoul Trifan, despre legea combaterii evaziunii fiscale: “Pe lângă Iohannis, Dragnea era un amator”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că legea promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis,…

2 ore ago

Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive

Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv…

4 ore ago

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

6 ore ago