Categories: Info si Utile

Proiectul „Tinerii decid”, la o noua intalnire

Luni, 29 octombrie, începând cu ora 14, în sala de Consiliu a Primăriei Timişoara va avea loc o nouă întâlnire a celor implicaţi în proiectul „Tinerii decid”. Vor fi prezentate propunerile elevilor pentru rezolvarea unor probleme din cartierele în care se află şcolile lor.

La proiect participă cinci unităţi de învăţământ, în parteneriat cu consiliile de cartier Freidorf-Zona Polonă, Fabric, Calea Martirilor, Ciarda Roşie şi Calea Şagului-Elisabetin. Este vorba despre liceele Grigore Moisil, Azur, Electrotimiş, Transporturi Auto şi William Shakespeare. Grupuri de câte zece elevi de la fiecare unitate de învăţământ, coordonaţi de un profesor, au monitorizat problemele cetăţenilor din cartierele respective şi au încercat să le coreleze cu nevoie tinerilor. Au rezultat mai multe propuneri pentru îmbunătăţirea vieţii locuitorilor, fiecare dintre ele urmând a fi analizată la nivelul municipalităţii pentru a se vedea în ce măsură iniţiativele pot fi puse în aplicare, cu sprijinul elevilor voluntari.

Elevii s-au gândit la crearea unor parcuri tematice, locuri de joacă pentru copii, de recreere pentru cei mai în vârstă, construirea unui adăpost pentru câinii fără stăpân, amenajarea unor cluburi şi spaţii pentru activităţi recreative, a unor locuri speciale pentru practicarea skateboard-ului şi a sporturilor extreme etc.

Iniţiativele elevilor vor fi prezentate public în 29 octombrie şi vor intra într-o competiţie, urmând ca pe baza unor criterii de departajare să fie ales proiectul câştigător, care va fi premiat şi transformat ulterior în hotărâre a Consiliului Local Timişoara.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

15 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

19 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

22 de ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

22 de ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

o zi ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

o zi ago