Timișoara se va înfrăți cu orașul palestinian Jenin și va deveni astfel al treilea oraș din România care are astfel de relații externe. Demersurile au intrat în linie dreaptă, a anunțat, vineri, la Timișoara, ambasadorul statului Palestina, ES Ahmed Bader Aquel.
„Orașul Jenin este, ca mărime, aproape la fel ca Timișoara și dorim să înfrățim cele două orașe”, a declarat ambasadorul Ahmed Bader Aquel. Mai mult decât atât, potrivit acestuia, la Jenin trăiesc aproximativ 600 de foști absolvenți de studii în România, mulți dintre ei căsătoriți cu românce. În total, în țara sa sunt aproximativ 14.000 de familii mixte.
ES Ahmed Bader Aquel a anunțat și că autoritățile române pregătesc o delegație oficială în țara sa, iar unul dintre principalele puncte de interes, pe lângă o cooperare economică, este dezvoltarea turismului bilateral. „Pământul Sfânt”, cum este considerat statul palestinian, datorită faptului că pe teritoriul său s-a născut Mântuitorul, este un punct de atracție pentru întreaga lume ortodoxă. România are o biserică la Ierihon, unde pelerinii sau turiștii pot fi găzduiți. Întreag ansamblul din Bethleem, care are în centrul său Biserica Nașterea Domnului, a intrat, vara aceasta, în patrimoniul UNESCO.
Vizita la Timișoara a ES Ahmed Bader Aquel a cuprins întâlniri oficiale cu prefectul Eugen Dogariu, cu președintele Consiliului Județean, Titu Bojin, și cu primarul Nicolae Robu. Reprezentantul palestinian a declarat că a găsit la Timișoara cele mai bune auspicii și un real sprijin acordat de autorități comunității arabe în general, și celei palestiniene în special.
„Ne bucurăm că palestinieni care trăiesc aici participă la această armonie care este în Timișoara”, a declarat ambasadorul. Una din doleanțele lui mai vechi, aceea de a avea la Timișoara un cimitir Islamic, se va materializa în scurt timp. ES Aquel a fost informat de primarul Nicolae Robu că deja a fost alocat un teren în acest scop, la ieșirea din Timișoara, spre Săcălaz. Cimitirul musulman rezolvă una din marile neajunsuri cu care s-a confruntat comunitatea arabă din Banat, care nu a avut un cimitir dedicate în zonă, cel mai apropiat găsindu-se la sute de kilometri distanță, tocmai la Salonta.
Pe 64 de străzi și bulevarde din Timișoara va avea loc modernizarea sistemului de iluminat…
În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…
Sala Teatrului Național Timișoara a găzduit, marți seara, ediția a zecea a Galei Premiilor UVT.…
Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…
Colaborare de succces. Parteneriatul dintre Universitatea Politehnica Timișoara și sediile Continental din Timișoara a fost…
Consilierii locali timișoreni au primit la vot, la ședința de plen extraordinară de marți un…