Categories: Timp liber

Demoazele, un univers colorat si plin de imaginatie / FOTO

După opt ore de lucru cu cifre la o multinațională, o tânără de 28 de ani a deschis alt univers. Și-a tranformat livingul și balconul în atelierul de minuni. Aici uită de cifre și vrăjește mărgele, pălării vechi, panglici, dantele și flori. Din mâinile ei ies frumoase bijuterii și accesorii.

În octombrie 2011, Claudia Gîdea a lasat Demoazele, un blog de accesorii. Șase luni nu a știut nimeni cine stă în spatele poveștilor colorate și atrăgătoare. „Am vrut ca oamenii să aprecieze rezultatele, nu neaparat persoana”, spune acum Claudia. Apoi s-a „deconspirat” singură, dar nu înainte de a servi cea mai frumoasă lecție de viață, învățată de la Mark Twain: „Muncește ca și cum nu ai avea nevoie de bani. Iubește ca și cum nu ai fi suferit niciodat din dragoste. Dansează ca și cum nimeni nu s-ar uita”.

În universul de curcubeu, cum își numește Claudia atelierul de acasă, economista migălește inele, cercei, pandantive, accesorii de păr și coliere pentru „prințese”. „Folosesc tot ce îmi pica prin mână. Unele mărgele le iau de la magazinele de hobby. Alte obiecte le culeg de prin vacanțe sau din diverse locuri. Tot timpul când cumpăr ceva mă gândesc cum pot îmbunătăți acel obiect, cum îl pot transforma. Oriunde dacă văd ceva ce consider eu că pot transforma pun mâna pe el și nu mai scapă. În principiu, cam tot ce câștig reinvestesc, pentru că vreau mereu să văd ce pot realiza cu alte materiale”, povestește Claudia.

Acum bijuteriile și accesoriile pe care le confecționează se vând pe Internet, pe mai multe pagini web dedicate, cum ar fi Breslo, dar și în câteva magazine din Timișoara, inclusiv în mall.

Claudia Gîdea crede că orice lucru poate fi transformat. Chiar are o campanie inițiată care se numește „Dă viață unei amintiri”, unde reface gratis obiecte vechi.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Anca Todoni, debut perfect în calificări la Wimbledon

Timişoreanca Anca Todoni a acces în turul al doilea al calificărilor la Wimbledon după ce…

13 ore ago

Cum să alegi ținuta elegantă perfectă

Alegerea ținutelor potrivite pentru ocazii elegante poate fi o provocare, mai ales când trebuie să…

13 ore ago

Echipa UVT a învins într-o nouă competiție internațională

Echipa care a reprezentat Universitatea de Vest din Timișoara în cadrul competiţiei „UNITA PhD International…

14 ore ago

Schimbare totală pe proiectul drumului de legătură DN 69 – A1. Oferta firmei contestatare învinge primul câștigător

Viitorul drum de legătură între DN 69, de la bifurcația spre Sânandrei și autostrada A1,…

15 ore ago

Timișoara a ajuns la 23 de noi tramvaie cumpărate prin finanțare europeană. Cea de a treia etapă, ultima, se încheie în această lună/Foto

Marți a avut loc finalizarea proiectului „Înnoirea flotei de tramvaie”, prin care Primăria Timișoara a…

16 ore ago

Cât de benefic este să ai un cont curent și un card de credit online

Situațiile în care, din punct de vedere financiar, suntem puși să facem alegeri dificile ni…

16 ore ago