Categories: Social

Primaria interzice accesul voluntarilor „Inima Buna” in Piata Victoriei

Cea mai longevivă activitate umanitară din judeţul Timiş primește o grea lovitură din partea Primăriei Timișoara. Voluntarii „Inimă Bună” nu au primit aprobare pentru a strânge fonduri, trei zile, în Piața Victoriei, pe motiv că aceasta nu este potrivită pentru acest tip de manifestări.

„Inimă Bună” este un program al Fundației Bethany, care sprijină cu ajutoare materiale copii proveniti din familii dezavantajate. În fiecare an, la început de decembrie, voluntarii cu pălării roșii fac apel, timp de trei zile, la inima bună a concetățenilor lor. Ajuns la cea de-a XXII-a ediție, programul nu pare însă să fi convins noua administrație, care a avizat negativ solicitarea privind acțiunea din acest an în zona centrală a Timișoarei.

Comisia de Ordine Publică a PMT a răspuns negativ şi în cazul distribuirii materialelor informative în Piaţa Victoriei, deoarece, potrivit hârtiei oficiale, zona este considerată ansamblu istoric protejat şi nu este potrivită pentru acest tip de manifestări.

În perioada 4-6 decembrie, acțiunea va fi organizată, din nou, de Fundația Serviciilor Sociale Bethany, în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă Română, Mitropolia Banatului şi Catedra de Asistenţă Socială a Facultăţii de Sociologie şi Psihologie a Universităţii de Vest, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean. Colectarea stradală de fonduri este însoțită de o colectă de fonduri în zece biserici din județul Timiș. Anual, aproximativ 200 de copii cu HIV/SIDA sau proveniți din familii dezavantajate sunt sprijiniti grație programului „Inimă Bună”.

Atitudinea municipalității este puțin ciudată, mai ales în contextul argumentului că zona Pieței Victoriei nu este potrivită cu o acțiune de tip umanitar. Aceeași logică nu este aplicată, de exemplu, în cazul publicității electorale, un cub cu figurile unor candidați fiind „plantat” exact peste drum de Catedrala Mitropolitană.

Reprezentanţii Fundaţiei Bethany încearcă încă să afle dacă nu cumva este vorba despre o greşeală. Unele surse spun că principalul opozant al emiterii de autorizație pentru această acțiune este chiar primarul Nicolae Robu. Acesta nu a putut fi contactat în cursul zilei de luni.

Share
Published by
editor

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

43 de minute ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

O oră ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

7 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

7 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

8 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

9 ore ago