Categories: Timp liber

Sambata, descoperiti legendele din Freidorf si Fabric

Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană și consiliile consultative de cartier Freidorf și Fabric, în colaborare cu Fundația Rubin, Teatrul Merlin și Asociația Culturală Ariergarda, vă așteaptă, sâmbătă, la nouă noi evenimente din proiectul „Memoria Cartierului Meu”.

Spectacolul dedicat descoperirii legendelor cartierului Freidorf începe la ora 11, în parcul Petöfi Sándor, sau, dacă plouă, în sala festivă a Liceului Auto. Un grup de elevi de la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto va povesti, într-o scenetă, viața sportivului și actorului Johnny Weissmüller, primul Tarzan din istoria cinematografică. „Vom afla astfel cum a ajuns un copil din Freidorf să interpreteze rolul lui Tarzan. Le-am pregătit invitaților și o surpriză: vor putea asculta strigătul original al lui Tarzan”, spune Gina Macovei, din partea Teatrului Merlin, coordonatorul spectacolelor.

Evenimentul din Freidorf cuprinde și o expoziție de linogravură, realizată de elevii de la liceu sub îndrumarea artiștilor de la Fundația Rubin, lecturi ale scriitorilor Ariergarda și o serie de povești despre legendele cartierului spuse de istoricul Ioan Hațegan și părintele Johann Dirschl. Cei prezenți vor putea asculta și corul Bisericii Ortodoxe din Freidorf.

Programul cultural dedicat descoperirii cartierului Fabric începe la ora 14.30, în Piața Traian, sau în Biserica Millenium, dacă va ploua. Sceneta jucată de copiii de la Școala Gimnazială nr. 21, va explica de ce în trecut se spunea că toate lucrurile bune vin din Fabric. „Un copil orfan își urmărește visul: își dorea să îmbrace toți copiii ca să nu le mai fie frig. Reușește asta, pentru că în Fabric s-a deschis prima fabrică de postav, ale cărei produse ajungeau în cartierele orașului dar și în alte zone de desfacere”, spune Gina Macovei.

Invitații vor putea admira expoziția de pictură pe sticlă a elevilor și vor putea asculta lecturile scriitorilor Ariergarda. Programul din Fabric include și o călătorie cu tramvaiul, în care ghidul Alexandra Irimia va spune povești despre cele mai interesante clădiri și parcuri. Ambele evenimente vor debuta cu un moment muzical susținut de elevi de la Colegiul „Ion Vidu”, coordonați de profesorul Adrian Mardare.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

11 minute ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

58 de minute ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

O oră ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

3 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

4 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

4 ore ago