Categories: Timp liber

Nicu Covaci, dupa 50 de ani de Phoenix: „Nu stiu cat am sa mai stau pe scena”

Legendara trupă Phoenix este vârf de lance în campania Timișoarei de a deveni capitală culturală europeană. Lansarea candidaturii orașului de pe Bega, care se va produce joi, coincide cu aniversarea a jumătate de veac de activitate a lui Nicu Covaci & co.

Nicu Covaci e încântat că evenimentul aniversar Phoenix are loc pe 20 decembrie. „Mă bucur că am fost luaţi în serios şi că, pentru prima dată după 22 de ani, suntem invitaţi la zilele oraşului. Este o onoare şi vom încerca să facem un eveniment care să rămână în amintirea tuturor. Sunt 50 de ani de când a pornit ideea de a cânta”, spune liderul trupei Phoenix.

În ciuda energiei sale debordante, Covaci nu se mai vede prea mult timp pe scenă. Asta, poate și pentru că în România nu-i este recunoscută activitatea. „Mă întreb din ce voi trăi, dacă mâine-poimâine nu mai pot să stau în picioare. Profesia noastră nu ne aduce pensie. Cu Sergiu Nicolaescu sunt în proces de 40 de ani, n-a plătit drepturi de autor pentru muzica din filmul ‘Nemuritorii’, care 90% este a mea. M-a scos şi de pe generic.

Nu ştiu cât am să mai stau pe scenă, încetul cu încetul îmi pierd exact acel lucru care m-a ţinut 50 de ani de zile. Credeam că publicul are nevoie de noi, dar are nevoie de noi mult mai puţin. Cei care se declară fani ne fură pâinea de la gură. Unul cumpără un disc şi îl pune pe Internet, apoi toată lumea îl ia de acolo. Băieţii mei nu pot să trăiască din Phoenix. Îi sprijin pe fiecare cu proiectul lui personal, spre ruşinea mea. Cât să mai stau pe scenă şi care e rostul?”, a spus Covaci.

Nici măcar la moment aniversar Nicu Covaci nu a îngropat securea războiului cu Ovidiu Lipan „Țăndărică”. Acesta nu va participa la concertul care sărbătorește jumătate de secol de activitate. „A părăsit formaţia, mie nu mi-a spus niciun cuvânt. Lui Ţăndărică i s-a suflat foarte mult în coarne şi are senzaţia acum că nu mai este toboşar, ci dirijor. La mine în formatie era toboşarul. Cred că a plecat pentru că nu îi mai ajungea acest loc”, a conchis Covaci. Concertul aniversar al trupei Phoenix are loc joi seară, în Piața Victoriei.

Share
Published by
editor

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago