Peeling-ul chimic este un procedeu chimic de distrugere a straturilor superficiale ale pielii, utilizat în dermatologie și chirurgia estetică.
Peeling-ul chimic este de trei tipuri:
– superficial, are perioada de vindecare foarte mică, dar nu este spectaculos ca rezultate
– mediu, are efecte pe termen indelungat pentru acnee, riduri, cicatrici superficiale
– adânc, necesită internare și este realizat de obicei de chirurgi esteticieni – pentru cicatricile profunde, arsuri etc.
Pielea este pregătită cu câteva zile înaintea ședinței de peeling cu derivați de vitamina A acidă. Ea este curățată cu grijă cu un săpun ușor acid, destinat eliminarii particulelor grase.
Pasta este apoi întinsă cu o spatulă pe față. Aplicarea este făcută cu prudență, îndeosebi în jurul gurii, nărilor și regiunilor din apropierea ochilor. Practicianul procedează la una sau două aplicări în cursul ședinței, produsul acționează timp de 10 până la 40 de minute înainte de a fi îndepărtat.
După ce vi se va spăla fața, chirurgul va aplica soluția chimică , de obicei pe una din regiunile feței dvs., apoi pe alta. Veți simți o încălzire a pielii la început, dar va dispărea rapid. După tratament, chirurgul probabil va acoperi aria tratată cu vaselină. În altele, mai ales la un peeling mai superficial, chirurgul poate să nu acopere toată fața. Un peeling cu fenol la toată fața de obicei durează una sau două ore. Peeling-ul regional sau peeling-ul cu TCA poate dura mai puțin de 5-10 minute. La peeling-ul cu fenol, un tratament este de obicei suficient. În cazul TCA sunt necesare două sau mai multe tratamente, putând fi repetate în fiecare lună.
Pielea va arăta mai tânără, mai întinsă și mai proaspătă ca înainte, chiar dacă nu toate imperfecțiunile au fost eliminate. Ridurile mai profunde și alte neregularități vor necesita aplicarea unor alte tratamente sau tehnici. În clinica noastră aplicăm un tratament peeling personalizat și pe zonele anatomice ale feței așa fel încât putem trata mai multe afecțiuni în aceeași ședință.
www.beautyclinic.ro
Duminică, 17 noiembrie, începând cu ora 13.00, localitatea Cerneteaz va fi gazda celei de-a VI-a…
Seria de trei spectacole susținute de John Malkovich pe scena Teatrului Național Timișoara, cu piesa…
Tabloul ”Copil mușcat de o șopârlă”, realizată de Michelangelo Merisi da Caravaggio, parte a colecției…
Întâlnirea liberalilor de la Timișoara s-a lăsat cu o nouă ieșire ”colorată” a aceluiași Rareș…
Sala Constantin Jude din Timișoara a devenit, sâmbătă, centrul de întâlnire al liberalilor din zona…
De vineri, la Timișoara funcționează un nou consulat onorific, cel al Columbiei. Noul consul onorific…