Categories: Poli Timisoara

LPS Banatul, institutie de stat, ii taxeaza pe juniori pentru cantonamente

Pentru a ajunge fotbalişti, în ziua de astăzi, copiii, oricât de talentaţi ar fi, trebuie să aibă părinţi care să suporte cheltuieli pentru echipamente, deplasări sau cantonamente. Sunt reguli impuse chiar şi la Liceul cu Program Sportiv Banatul, o instituţie de stat care ar trebui să le asigure juniorilor condiţiile minime pentru performanţă.

Când vine vorba despre organizarea unui cantonament, părinţii copiilor de la LPS Banatul se gândesc cu groază la suma pe care trebuie s-o plătească. Sunt cazuri în care, în ciuda talentului unor juniori, părinţii acestora nu-şi permit să achite cantonamentul. Ei rămân acasă, chiar dacă studiază la o instituţie de învăţământ a statului român care ar trebui să asigure condiţii identice tuturor.

Luna aceasta a fost organizat un nou cantonament de iarnă, timp de zece zile, la Straja, la cabana „La Moşu”. unde au participat în jur de 40 de juniori, plus antrenorii Laurenţiu Pop, Claudiu Arba şi Willy Harasim. Şi de această dată, mai mulţi copii au rămas la Timişoara, fiindcă părinții nu şi-au putut permite să plătească între 600 şi 800 de lei, taxa stabilită de conducerea LPS Banatul pentru fiecare junior care a plecat în cantonament.

„Nu e normal să se întâmple aşa. Se cer demult bani pentru cantonamente, dar nu toţi au posibilităţi financiare. Aş înţelege dacă un copil ar evolua la o echipă cu capital privat, dar aici vorbim de un liceu de stat. Dacă nu are fonduri, conducerea clubului ar trebui să caute soluţii, nu să oblige părinţii să plătească. Sunt foarte curios ce se întâmplă cu facturile şi chitanţele primite de la hotelurile unde stau şi de felul în care sunt decontate”, ne spune o sursă din anturajul LPS Banatul.

Managementul defectuos al directorului Marius Cociu la LPS Banatul creează toate premisele ca juniorii talentaţi, dar fără posibilităţi financiare, să fie obiectul unor tranzacţii în care intermediari pot fi oameni din afara instituţiei. Este şi cazul unei întregi generaţii (juniorii născuţi în 1994), care a fost dată în proprietatea lui Dan Pitpaiac, patronul Avicola Buziaş. Acesta a preluat grupa de juniori pregătită de Cristi Petcu acum zece ani şi i-a scutit pe părinţi de plata cantonamentelor şi a altor cheltuieli care în mod normal ar fi trebuit achitate de LPS Banatul.

Urmarea a fost dezastruoasă pentru fotbalul timişorean, care a pierdut cea mai talentată generaţie în detrimentul lui Dinamo Bucureşti, echipă care i-a acontat pe cei mai valoroşi cinci fotbalişti. În loc ca reconstrucţia fotbalului timişorean să se facă pe o astfel de generaţie, de acest avantaj se bucură cel mai hulit club de către suporterii polişti.

Situaţia este total diferită când vorbim de cantonamentele juniorilor de la Poli Timişoara. Dacă pe vremea lui Marian Iancu, când au fost cele mai bune performanţe, părinţii plăteau echipamente de joc, deplasări sau cantonamente, în prezent situaţia s-a schimbat. Părinţii juniorilor nu mai sunt obligaţi să scoată bani din buzunar, condiţiile fiind asigurate de club.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

7 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

8 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

10 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

12 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

13 ore ago