Categories: Social

Paisie sustine ca a facut „Casa de Ajutor Reciproc” din bani europeni

Avocatul Arhiepiscopiei Timişoarei în dosarul „Şpagă din bani europeni”, Flaviu Ciopec, a găsit o metodă de a-i scăpa de închisoare pe Paisie Lugojanul şi acoliţii lui. În ultimele zile, la DNA au fost audiaţi mai mulţi martori în cazul unui furt de bani europeni, în care înalte feţe bisericeşti de la Timişoara, în frunte cu Paisie Lugojanul, sunt îngropate până la gât.

Vineri, în faţa procurorilor au fost prezenţi mai mulţi angajaţi de la fostul centru educaţional din Sânnicolau Mare. Cu o zi înainte, una dintre animatoarele educaţionale de la Făget a fost întreruptă în timpul interogatoriului. Avocatul Arhiepiscopiei Timişoarei a întrebat-o pe femeie de ce este nemulţumită dacă a virat o sumă de bani lunar la arhiepiscopie, iar apoi toţi banii i-au fost daţi înapoi. „Este ca la CAR (Casa de Ajutor Reciproc), aţi luat toţi banii o dată înapoi”, ar fi spus Flaviu Ciopec.

Mai-marii bisericii au reținut câte 500 de lei din salariile angajaţilor centrelor, pe post de donație. Centrele educaţionale au fost create în baza unui proiect POSDRU, iar banii de salarii proveneau, evident, din fonduri europene. Bianca Viziniuc, fostă angajată a centrului de la Făget, era scutită de impozit pentru că are o problemă delicată de sănătate. „Locotenenţii” lui Paisie i-au luat, evident sub formă de „donație”, şi banii pe care nu trebuia să-i dea la stat. Astfel, femeia rămânea lunar fără 750 de lei. „Am plătit către oamenii lui Paisie, pentru că nu am avut de ales. Depind de acest serviciu, mie mi-au luat 750 de lei din fiecare salariu, deşi eram scutită de impozit, prin legislaţia românească, dar ei au spus că dacă nu dau banii sunt… discriminată pozitiv!”,a povestit, acum ceva vreme, Bianca Viziniuc.

Lipsa oricărei urme de compasiune a aghiotanţilor lui Paisie s-a transmis şi avocatului care acum încearcă să-i scape de bucluc. Flaviu Ciopec a intervenit a doua oară în audierea Biancăi Viziniuc, încercând să o intimideze. Femeia spune că nu ar fi primit toţi banii pe care a fost forţată să-i „doneze” Arhiepiscopiei Timişoarei. Momentan, ea nu vrea să se constituie parte civilă într-un nou proces pentru recuperarea banilor.

În dosarul în care apare Arhiepiscopia Timişoarei apar episcopul vicar Paisie Lugojanul, preoţii Alin Cuza şi Cristian Pavel şi contabila Mihaela Zărie. Ei sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu şi corupţie.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

O oră ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago