Categories: Social

Copiii romani, victime ale agresorilor sexuali de pe Internet

Un sfert din copiii români primesc sau văd zilnic mesaje sexuale în mediul online. Această informație șocantă ieșit la iveală în urma unui studiu realizat de specialiștii de la „Salvați Copiii”. Grav este că doar foarte puțini părinți știu ce fac copiii lor când stau la calculator.

Studiul „Utilizarea Internetului în cadrul familiei” a fost realizat de Organizația „Salvaţi Copiii” în 2012. Datele indică o creştere a numărului copiilor care accesează Internetul, de pe dispozitive tot mai diverse, fapt ce a dus la sporirea în ultimii trei ani a comportamentelor periculoase în mediul online.

Aproximativ 90% din copii afirmă că folosesc cel puţin o reţea socială, iar cei mai mulţi sunt pe Facebook. Mai bine de jumătate spun că au fost jigniţi în ultimul an pe internet. Aproape jumătate dintre copii au văzut, tot pe internet, dar şi la televizor, imagini cu caracter sexual.

Aproape o treime din copiii români cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani au accesat pagini web cu un continut periculos, cum ar fi site-uri care promovează ura rasială sau suicidul. O cincime din fetele cu vârste între 14 și 16 ani au accesat pagini web care promoveaza anorexia şi bulimia.

Gravitatea faptelor nu se oprește aici. Mai bine de jumătate din copii s-au şi întâlnit cu persoane cunoscute pe internet. Semnalul de alarmă tras de „Salvați Copiii” se adresează direct părinților. Doar 7% din ei au cunoştinţă despre experienţele negative ale copiilor lor in mediul online.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

6 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

10 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

13 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

13 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

15 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

15 ore ago