Categories: Social

Fetele de la ACT au adunat peste 2.000 de lei pentru maidanezi

Au venit, s-au distrat și au donat bani pentru animalele fără stăpân. În urna amplasată la evenimentul de strângere de fonduri organizat de asociaţia de protecţie a animalelor Animal Care Team Timişoara s-au strâns aproape 500 de euro.

Animal Care Team Timişoara (ACT) este cea mai nouă asociație pentru ajutorarea maidanezilor din oraş. Voluntarii au organizat, cu această ocazie, un party-event de strângere de fonduri destinate câinilor şi pisicilor maidaneze. Acesta a avut loc sâmbătă seara, la DejaVu Caffe de la Galeria 1.

Donațiile au însumat 2.033 de lei, sumă aproape triplă faţă de cea adunată în urma unui eveniment similar organizat anul trecut. Banii vor fi folosiţi pentru sterilizări, tratamente şi vaccinarea animalelor aflate în grija noastră. Ne-a impresionat foarte mult donaţia unei doamne în vârstă. A văzut la televizor apelul nostru şi a adunat bani şi de la vecini, pentru a veni în ajutor maidanezilor. Ne-am dori ca astfel de bunăvoinţă să întâlnim şi la generaţiile tinere”, spune Diana Mihai, vicepreşedinte ACT Timişoara.

ACT Timişoara a intermediat cu succes zeci de adopţii de animale în ţară și în străinătate, prin protocoale de colaborare cu asociaţii de profil. Patrupedele aflate în nevoie sunt mediatizate pe contul de Facebook. „Ne dorim ca timişorenii să nu mai fie agasaţi de câinii maidanezi, uneori agresivi din cauza foametei, abuzurilor fizice şi relelor tratamente pe care le îndură pe străzi”, a conchis Mihai.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

O oră ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

2 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

4 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

6 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

7 ore ago