Categories: Poli Timisoara

„Portarul marketing” se intoarce cu coada intre picioare la Poli

Eduard Pap, internaţionalul Under 21 de la Jimbolia, ar putea intra în Cartea Recordurilor drept cel mai transferat fotbalist. La nici 19 ani, Pap a fost transferat în ultima perioadă de la Steaua la Poli, de la Poli la FC Vaslui, de la FC Koln la Borussia Dortmund, de la Bologna la RKC Waalwijk. În cele din urmă, respins de toate echipele, tânărul portar a poposit din nou în curtea lui Poli, club care îşi neglijează, prin acest gest, juniorii talentaţi din propria pepinieră.

Cu un marketing de invidiat, juniorul crescut la şcoala de fotbal a lui Marcel Băban a ajuns să debuteze în prima reprezentativă Under 19, unde a avut evoluţii apreciate. Un avantaj în acest sens l-a constituit şi debutul juniorului la seniori la doar 14 ani. Din acest moment începe şi promovarea agresivă, dar artificială, a jucătorului care a evoluat doar până la nivelul celui de-al patrulea eşalon.

Borussia Dortmund, FC Koln, Bologna, RKC Waalwijk, Steaua Bucureşti sunt doar câteva echipe la care jucătorul era anunţat ca şi transferat. Până la urmă, s-a consolat cu evoluţiile din Liga a IV-a Timiş. Actuala pauză competiţională a venit cu o nouă campanie de marketing, iar tânărul portar a început să fie transferat din nou în toate zările.

A ajuns, în primă instanţă, la Poli Timişoara în această iarnă, portarul a fost redirecţionat, după câteva antrenamente, spre FC Vaslui, după ce Marcel Băban, care îl are sub contract pe Pap, a lansat mai multe declaraţii virulente la adresa conducerii clubului timişorean, una subliniind faptul că nu va mai colabora cu echipa ce joacă pe „Dan Păltinişanu”. Fostul atacant polist s-a răzgândit, însă, după doar câteva săptămâni.

Pap a fost într-un stagiu de pregătire cu FC Vaslui, fapt consemnat şi de www.obiectivdevaslui.ro., care a informat că „Viorel Hizo l-a lăsat acasă pe portarul de 19 ani Eduard Pap, nefiind mulțumit de comportamentul acestuia în cantonamentul din Spania”. În aceste condiţii, după mai multe insistenţe ale antrenorului cu portarii de la Poli Călin Frunză, conducerea clubului timişorean s-a reorientat spre Pap.

Cel mai mult au de suferit din această combinaţie doi portari talentaţi de la centrul de copii şi juniori de la Poli. Daniel Triţoiu şi Victor Gîrlea sunt de aceeaşi vârstă cu Pap, cu diferenţa că ambii au debutat deja în Liga a III-a, în timp ce jucătorul lui Băban a apărat doar la nivelul eşalonului cu numărul patru. Motivul pentru care Călin Frunză îi neglijează pe cei doi juniori polişti este foarte simplu. Mai exact, el s-a ocupat de pregătirea lui Eduard Pap acum câţiva ani, fiind un pariu al său.

Acest transfer scoate la iveală, din nou, amatorismul cu care se lucrează, în unele cazuri, la Poli Timişoara. Staff-ul tehnic de la Poli nu a ţinut cont, înainte de deplasarea în cantonamentul din Turcia, de faptul că portarul Mihai Gherman suferea de tendinită. Rezultatul neglijenţei a fost cel așteptat: portarul a fost trimis în România după doar câteva zile de cantonament.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

10 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

10 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

10 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

12 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

12 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

13 ore ago