Categories: SocialUltima ora

Un banatean viseaza o… biblioteca in Bangladesh! / FOTO

Bănățenii sunt invitați să ajute la construirea unei bilbioteci în Bangladesh. Mai puțin de 7.000 de euro despart visul de realitate pentru Abu Sayed și localnicii din Jamalpur. Grațian Mihăilescu și-a propus să-i ajute să-i adune cât mai repede.

Absolvent de jurnalistică la Timișoara, Grațian Mihăilescu l-a cunoscut pe Abu Sayed la o bursă în Europa. S-au împrietenit și, astfel, românul a aflat care este dorința cea mai mare a asiaticului: ridicarea unei biblioteci în orașul natal al acestuia. Jamalpur, un oraș cu peste 116.000 de locuitori, are o rată de alfabetizare de numai 43%.

Abu Sayed, care este arhitect și lucrează pentru municipalitatea din Jamalpur, a făcut proiectul bibliotecii și a realizat fundația. „O parte din bani i-a strâns de la colegii săi din toată Europa. A turnat deja fundația, dar mai este nevoie de 6-7.000 de euro. Încerc acum să mobilizez comunitatea din Banat și împreună să punem lucrurile în mișcare”, spune Grațian Mihăilescu. Bănățeanul a fost impresionat atât de proiect, cât mai ales de încrederea cu care a pornit, în această luptă, prietenul său din Bangladesh.

Biblioteca lui Abu Sayed va fi locul în care o mulțime de copii și adulți vor putea citi și învăța. În plus, clădirea va avea și rolul de a-i adăposti pe oameni în timpul inundațiilor la care zona este predispusă. Până acum, Grațian Mihăilescu i-a contactat pe cei de la Rotary și Rotaract, dar și o companie de telefonie mobilă, pentru instituirea unui număr de sms unde să poată fi făcută donație, precum și o alta care va face obiecte promoționale pentru cei care doresc să ajute la realizarea visului „unui bănățean pentru Asia”. Detalii despre proiect se pot obține pe pagina de Facebook a campaniei.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

O oră ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

2 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

3 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

3 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

5 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

7 ore ago