Creştinii ortodocşi intră, de luni, în Postul Paştelui. Acesta durează șapte săptămâni și este foarte sever, cu doar două dezlegări la pește. Învierea Domnului va fi celebrată, în acest an, pe 5 mai.
Postul Paştelui este cel mai lung şi cel mai aspru dintre cele patru posturi care se ţin pe durata unui an. Timp de şapte săptămâni, sunt interzise fumatul şi consumul de alcool. De luni până vineri, sunt interzise legumele fierte sau prăjite. Dacă vrem să respectăm canoanele, acestea trebuie mâncate doar crude. Peştele se mănâncă doar atunci când este dezlegare: de Bunavestire, pe 25 martie, și de Florii.
Prima săptămână şi ultima din Postul paştelui sunt cele mai stricte. „În primele trei zile din prima săptămână a Postului Sfintelor Paşti se mănâncă doar o singură dată în zi, după slujba de seară. Însă unii oameni nu pot posti până seara, pe când alţii mai rezistenţi mănâncă doar în a treia zi. Deci intensitatea postului depinde de râvna şi de rezistenţa fiecăruia. Oricum, trebuie evitate excesele: atât delăsarea spirituală prin nepostire, cât şi epuizarea fizică prin nechibzuinţă”, spunea PF Daniel.
Postul este însă, întâi de toate, o perioadă de pocăinţă pentru tot ceea ce am făcut rău şi, în acelaşi timp, este o perioadă de înviere şi de luminare a sufletului prin rugăciune, prin sfintele slujbe, prin citirea Sfintelor Scripturi şi ale Scrierilor Sfinţilor, prin spovedanie, dar mai ales prin împărtăşire.
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…