Creştinii ortodocşi intră, de luni, în Postul Paştelui. Acesta durează șapte săptămâni și este foarte sever, cu doar două dezlegări la pește. Învierea Domnului va fi celebrată, în acest an, pe 5 mai.
Postul Paştelui este cel mai lung şi cel mai aspru dintre cele patru posturi care se ţin pe durata unui an. Timp de şapte săptămâni, sunt interzise fumatul şi consumul de alcool. De luni până vineri, sunt interzise legumele fierte sau prăjite. Dacă vrem să respectăm canoanele, acestea trebuie mâncate doar crude. Peştele se mănâncă doar atunci când este dezlegare: de Bunavestire, pe 25 martie, și de Florii.
Prima săptămână şi ultima din Postul paştelui sunt cele mai stricte. „În primele trei zile din prima săptămână a Postului Sfintelor Paşti se mănâncă doar o singură dată în zi, după slujba de seară. Însă unii oameni nu pot posti până seara, pe când alţii mai rezistenţi mănâncă doar în a treia zi. Deci intensitatea postului depinde de râvna şi de rezistenţa fiecăruia. Oricum, trebuie evitate excesele: atât delăsarea spirituală prin nepostire, cât şi epuizarea fizică prin nechibzuinţă”, spunea PF Daniel.
Postul este însă, întâi de toate, o perioadă de pocăinţă pentru tot ceea ce am făcut rău şi, în acelaşi timp, este o perioadă de înviere şi de luminare a sufletului prin rugăciune, prin sfintele slujbe, prin citirea Sfintelor Scripturi şi ale Scrierilor Sfinţilor, prin spovedanie, dar mai ales prin împărtăşire.
La foc automat. Ca în fiecare toamnă, prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj nu prea…
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…
Școala Gimnazială Nr. 30 Timișoara a găzduit sâmbătă, 16 noiembrie, a XI-a ediție a concursului…
Direcția de Evidență a Persoanelor Timișoara a anunțat că va avea program special cu ocazia…
O porțiune din Calea Urseni, care se află în administrarea comunei Giroc, ar urma să…
Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara anunță că în perioada 19 noiembrie – 20 decembrie,…