Categories: Afaceri

Avocatul Florin Kovacs a dovedit Casa de Asigurari de Sanatate: CAS nu trebuie platita

N-a beneficiat niciodată de vreo facilitate a sistemului public de sănătate, dar s-a trezit că trebuie să plătească 80.000 de lei către CNAS. A dat în judecată instituția, a câștigat și a stabilit un precedent important. Avocatul timșorean Florin Kovacs a avut răbdare trei ani până să ajungă la capătul procesului.

Avocatul Florin Kovacs a dat în judecată, acum trei ani, Casa Națională de Asigurări de Sănătate, după ce a constatat că aceasta calculase că are datorii de 80.000 de lei, pentru cinci ani. „Eu am dovada că în ultimii 20 de ani nu mi s-a decontat nici măcar un leucoplast. Nu aveam de ce să plătesc acești bani”, spune Kovacs.

„Ori de câte ori am avut o problemă de sănătate, am mers în străinătate pe banii mei. Am și asigurare privată de sănătate”, explică avocatul. El a câștigat procesul intentat CNAS deoarece, deși i s-au calculat „datorii”, între avocatul Florin Kovacs și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș nu a existat niciodată un contract de tip asigurat asigurator. „Mai mult decât atât, Casa de Sănătate nu este organ fiscal să impună sume. Să înțelegem exact termenii: vorbim de o contribuție la fondul de sănătate, or contribuție înseamnă una, iar impozitul alta”, explică avocatul.

Procesul a început în urmă cu trei ani. Acum, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că avocatul timișorean nu are nicio datorie la fondul asigurărilor de sănătate. Florin Kovacs speră ca exemplul lui să fie urmat de toți românii, care să nu mai plătească orbește nimic, fără să negocieze beneficii pentru plata dată. „Cred că reușita mea îi învață pe oameni să nu se mai lase jecmăniți de Casa de Sănătate. Oamenii pot să înțeleagă acum mai bine că e o diferență între taxele la stat, obligatorii, și contribuția la fondul de sănătate. Orice român are dreptul să negocieze cu Casa de Sănătate un contract. Trebuie s-o facă, pentru că altfel e un câștig unilateral: omul plătește și nu beneficiază de mai nimic”, a mai declarat avocatul.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Horticultura vă oferă cele mai colorate şi înmiresmate cadouri de Paşte/Foto

Pe lista de cumpărături şi cadouri de Paște nu trebuie să lipsească florile sau aranjamentele…

25 de minute ago

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

12 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

13 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

14 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

18 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

19 ore ago