Categories: Economic

Georgica Cornu, acuzat de complicitate la deturnare de fonduri

Camera de Comerț și Industrie a României este implicată într-un imens scandal, avâns o miză imensă, de 60 de milioane de euro anual. Este vorba de tentativa de transferare a Registrului Comerțului de la Ministerul Justiției la CCIR. Principalul actor în acest scandal este președintele Casei, Mihail Vlasov, un apropiat al PNL, amic cu ministrul Justiției, Mona Pivniceru, și socru al ministrului delegat pentru Diaspora, Cristian David (fost Troacă). Nouă președinți județeni de camere îl acuză pe Vlasov de mai multe ilegalități.

Cei nouă președinți de camere de comerț susțin că legea prin care se încearcă amintitul transfer este neconstituțională. Șase deputați au depus un proiect de lege prin care Oficiul Comerțului și cei 60 de milioane de euro pe care îi produce anual pentru bugetul României să ajungă la îndemâna lui Vlasov și a acoliților săi. Cei nouă susțin că Vlasov este sprijnit în demersul său și de Georgică Cornu, șeful CCIA Timișoara. Ca un detaliu, toate afacerile lui Cornu sunt în acest moment pe butuci, firmele lui fiind în insolvență, iar averea personală este pusă sub sechestru.

Într-o scrisoare deschisă adresată prefectului de Timiș, președintelui CJ Timiș și primarului Timișoarei, cei nouă aduc acuzații grave lui Vlasov, dar și lui Cornu. Mai exact, ei vorbesc despre „deturnări de fonduri, fraudarea și jaful făcut la Camera de Comerț și Industrie a României”. „Mihail M. Vlasov a conceput și a pus în aplicare un plan diabolic de aservire a Camerelor de Comerț și Industrie, a Oficiului Național al Registrului Comerțului și a Oficiilor teritoriale ale Registrelor Comerțului, folosind un grup de președinți de Camere de Comerț și Industrie, pe care îl manipulează numai și numai în interes personal. În acest fel, se acoperă prin vot colectiv, neregulile și ilegalitățile la care facem referire. Precizăm că din grupul organizat în jurul lui Mihail M. Vlasov FACE PARTE și președintele CCI Timiș Georgică Cornu (sublinierea aparține semnatarilor – n.r.)”, se arată în scrisoarea remisă oficialităților timișorene.

Semnatarii arată că toate neregulile au fost atacate în instanțe, mai multe procese fiind pe rol în diferite stadii. De asemenea, ei au trimis scrisori în care fac referiri la abuzurile lui Vlasov președintelui României, primului ministru și președinților celor două camere ale Parlamentului. Cei nouă președinți de Camere sunt din județele Arad, Argeș, Bacău., Bihor, Buzău, Dolj, Prahova, Sibiu și Vâlcea.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

2 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

4 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

5 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

6 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

6 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

8 ore ago