Categories: Administratie

Incep lucrarile la Michelangelo, dar nu se stie cum va fi deviat traficul

Lucrările pentru subpasajul Michelangelo vor începe foarte repede, astfel că, joi, muncitorii de la Horticultura „defrișau” sensul giratoriu. Felul în care se va circula în zonă nu este încă stabilit. Nu se știe nici dacă Aleea FC Ripensia va fi închisă de tot și nici dacă strada Cluj va avea două sensuri.

Primarul Nicolae Robu a anunţat că lucrările la subpasajul Michelangelo au început cu muncitorii de la Horticultura, care extrag boscheții din sensul giratoriu, ca să nu se distrugă. „Săptămâna viitoare va începe amenajarea propriu-zisă de şantier. Inevitabil traficul în zonă va fi perturbat. Comisia de circulaţie va lucra inclusiv joi dupa-amiază, pentru a găsi,împreună cu firma care execută lucrarea, soluţii pentru perturbarea cât mai redusă a traficului”, a spus liberalul.

Comisia de circulaţie a PMT și reprezentanții constructorului s-au întâlnit, joi dimineață, pentru a lua o decizie în privinţa devierii traficului. Lina de troleibuz va avea o ajustare, nu o deviere propriu-zisă, și se caută variante pentru ca pe Aleea FC Ripensia traficul să nu fie închis complet. „Lucrarea va demara pe porţiune în sensul giratoriu Michelangelo-BRD. În această perioadă, constructorul a cerut să se întrerupă complet circulaţia pe Aleea Ripensia. Dacă îşi menţine această solicitare, inevitabil va trebui să facem strada Cluj cu sens dublu”, a mai spus primarul.

Traseul alternativ promis șoferilor de la 1 aprilie nu e nici măcar început. „De îndată ce vremea o va permite, și săptămâna viitoare avem informaţii pozitive de natură meteo, vom începe lucrările pentru o cale alternativă a traficului, prin prelungirea Bulevardului Sudului până în zona Pestalozzi- Coposu”, a declarat edilul șef. Nimeni nu neagă importanța lucrărilor, dar o lucrare de o asemenea anvergură ar trebui să înceapă doar după rezolvarea tuturor problemelor legate de trafic. Nu de alta, dar prin oprirea circulației în această zonă, accesul înspre zona de sud a orașului va fi limitat simțitor, iar nervii șoferilor vor fi întinși la maximum.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

15 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

18 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

18 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

19 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

19 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

19 ore ago