Categories: Poli Timisoara

Sa radem cu Rosenblum: Jucatorii de la Poli, apasati de presiunea publicului!

Poli Timişoara evoluează în cea mai slabă serie a ligii secunde din istoria fotbalului românesc, dar are cel mai mare buget din istoria clubului la acest nivel. Conjunctura mai mult decât favorabilă şi bugetul mai mult decât generos nu sunt suficiente pentru a face performanţă la Poli, dacă e să ne luăm după managerul Călin Rosenblum.

Călin Rosenblum a făcut o declaraţie absolut surprinzătoare. „Foarte mulți jucători sunt veniți din Liga a III-a, pe unii i-am adus de afară, iar presiunea la care îi supune lumea, publicul, mass-media, cred că îi apasă”, a declarat directorul sportiv al lui Poli, citat de opiniatimisoarei.ro.

Dacă jucătorii de la Poli simt presiunea publicului când lipseşte cu desăvârşire, ne intrebăm cum vor reacţiona Boldea şi colegii lui când tribunele arenei „Dan Păltinişanu” vor începe să fie populate cu spectatori adevăraţi. Ce vor face jucătorii lui Valentin Velcea în aceste condiţii? Se vor lăsa de fotbal, pentru că nu sunt obişnuiţi să joace cu public? Acum putem să înţelegem motivul pentru care Călin Rosenblum nici măcar nu a catadicsit să-i salute pe cei vreo 50 de fani prezenţi la jocul de la Arad cu UTA. Se pare că jucătorii lui Valentin Velcea se concentrează mai bine cu tribunele goale.

Ne intrebăm de unde vine tot acest stres pentru bieţii jucători apăraţi de managerul sportiv? Aceştia au toate condiţiile pentru a face performanţă, bugetul de peste două milioane de euro fiind grăitor. Apropo, ştiu domnul Rosenblum sau ceilalţi oameni din conducere ce buget avea Oţelul Galaţi în anul în care a câştigat titlul în dauna lui Poli? Nu cu mult mai mare decât actualul buget al echipei timişorene. Mai exact, la cele 2,2 milioane au fost adăugate suma din drepturile de televizare, plus încasările de la jocurile de pe teren propriu ale gălăţenilor.

Călin Rosenblum are momente în care este chiar simpatic, fiind un tip glumeţ, deprins cu miştourile de cantonament cu care este familiarizat orice fotbalist iubitor de table, barbut, şeptică, remi etc, în detrimentul interesului pentru citit. Nu la fel de simpatic a fost când l-a supus la o presiune infinit mai mare pe Balaure, un junior internaţional Under 17. Uită Rosenblum când de faţă cu mai mulţi părinţi care au copiii la grupele de juniori de la Poli l-a ameninţat pe juniorul de 17 ani că îl exmatriculează de la LPS Banatul?

Domnule Rosenblum, ceea ce aţi făcut dumneavoastră se numeşte presiune sau chiar atac psihologic asupra unui copil. Aţi ieşit oficial să povestiţi timişorenilor despre acest conflict? Noi nu ţinem minte. Se pare că, pentru toate gafele impardonabile comise în decursul timpului, cel care simte presiunea este tocmai Călin Rosenblum, nu jucătorii, care pot remonta fără probleme primul insucces al sezonului. Problema e că, prin astfel de declaraţii ilogice şi iresponsabile, oficialul lui Poli mută presiunea de pe el pe umerii fotbaliştilor, ceea ce ar putea dăuna grav performanţei în viitor.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

4 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

8 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

11 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

11 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

13 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

13 ore ago