Categories: Administratie

Un notar public care isi contesta chiria l-a scos din sarite pe Nicolae Robu

Un notar public din Timișoara cere revocarea HCL de modificare a chiriilor pentru spațiile primăriei. Supărat pe nerușinarea acestuia, Nicolae Robu îi transmite că, dacă va găsi calea legală, îi va rezilia contractul.

Elena Topală, care deține un birou notarial în Piața Vlad Țepeș, a cerut CL Timișoara să revoce hotărârea prin care au fost modificate chiriile. Primarul Nicolae Robu a luat foc. „E o probă de nerușinare, un gest absolut descalificant. Să beneficiezi ani de zile de un spațiu public în condiții avantajoase și acum să procedăm așa”, a spus edilul.

Notarul Topală a primit și un avertisment. „Să nu uite că acest contract va expira. Timpul trece, contractul va expira în 2015. Mi se pare normal să nu le mai prelungim contractul. Sperăm să scăpăm de astfel de chiriași chiar mai devreme, dacă vom găsi formula legală să o facem”, i-a transmis Robu.

Creșterea chiriilor pentru spațiile primăriei este, în cele mai multe cazuri, justificată. Discutabil este însă modul în care fiecare chiriaș a putut afla ce îl așteaptă. În 21 februarie a fost aprobată o listă cu spațiile și chiriile cerute pentru aceasta. În ședința de consiliu local din 26 februarie însă, aleșii au votat cu totul altceva.

Unele chirii au crescut, altele au scăzut. Pentru ștrandul Heaven, de exemplu, chiria inițială propusă era de 2 euro/mp, pentru o suprafață de 15.577 metri pătrați. La vot a trecut însă o altă propunere, de 3 euro/mp, pentru 3.200 metri pătrați. În cazul notarului Topală, chiria inițială propusă a fost de șase euro. În ședința CL s-a votat o chirie de 20 de euro/mp, adică 1.580 de euro lunar. Elena Topală nu a vrut să comenteze.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

7 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

8 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

10 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

11 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

13 ore ago