Categories: Economic

La sfarsit de saptamana, Vinvest aduce la un loc 499 de vinuri! / FOTO

Se spune că vinul nu se poate face decât cu iubire. Tot din iubire a apărut, acum zece ani, la Timișoara, Vinvest, care, în 2013, împlinește o vârstă rotundă. Lucia Pîrvu și întreaga ei echipă vă așteaptă, la acest sfârșit de săptămână, să ciocniți un pahar pentru un eveniment fără de care Timișoara ar fi mai săracă.

Vinvest 2013 aduce, la CRAFT, nu mai puțin de 20 de producători de vinuri, care au pregătit pentru vizitatori licori pentru toate buzunarele și gusturile. Printre surprizele din acest an se numără Zinfandel, Barollo sau Shiraz, dar și o Fetească neagră, demidulce, de la Cotnari, produsă în premieră în 2012. Sunt nu mai puțin de 499 de vinuri care așteaptă să fie descoperite!

Evenimentul cel mai așteptat este Gala Vinului Premium, un fel de gală „Oscar” a vinurilor. Fiecare producător va nominaliza un vin, cel mai bun pe care îl are, care urmează să fie prezentat participanților. Gala durează aproximativ patru ore și începe sâmbătă, la ora 14. Biletul de intrare costă 250 de lei și include, pe lângă degustarea de vinuri cu adevărat speciale, un bufet suedez pregătit cu mare artă. Numărul de locuri este limitat, dar încă mai puteți face rezervări la numărul de telefon 0731-342.526.

Concursul național de vinuri și băuturi alcoolice a adunat puțin peste 100 de probe și, în premieră, mai mult de jumătate dintre acestea sunt vinuri tinere. „În acest an avem doar trei sau patru vinuri de vinotecă. Cel mai vechi dintre ele este produs în 2005. Sunt 23 de producători înscriși în concurs. Fiecare probă va fi analizată și notată de șapte degustători. Nota cea mai mare și cea mai mică se elimină, iar din restul se face media aritmetică”, explică dr. Petru Badea, președintele juriului.

Vizitatorii vor avea parte și de show-uri gastronomice puse în scenă de bucătari pricepuți, dar și de o tombolă cu premii zilnice și un mare premiu, decernat duminică. Acesta este o excursie de șapte zile în Grecia. În plus, cei care se înscriu on-line au intrarea gratuită într-una din cele trei zile ale Vinvest. Deschiderea oficială are loc vineri, 19 aprilie, ultimii vizitatori fiind așteptați duminică, până la ora 17.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

19 minute ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

13 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

15 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

16 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

17 ore ago