Categories: SocialUltima ora

Sindicatul din TVR Timisoara strange semnaturi impotriva lui Cosmin Tinta

Răsturnare de situaţie în cazul jurnalistului Cosmin Ţîntă. Membrii sindicatului din TVR strâng semnături împotriva deciziei de anulare a desfacerii contractului său de muncă al acestuia. Nemulțumirile sindicaliștilor sunt legate de cuantumul salariului lui Țîntă, lista cu semnături urmând să fie trimisă la București.

Sindicaliştii din TVR Timişoara sunt nemulţumiţi că lui Cosmin Ţîntă i s-a stabilit un salariu de 3.500 de lei şi i s-a promis o funcţie de jurnalist TV senior. Inițial, acestuia i se desfăcuse contractul de muncă cu data de 1 februarie, dar n-a aflat despre decizie decât după mai bine de o lună și jumătate. După ce a ieşit cu scandal, patru angajaţi de la serviciul Resurse Umane al TVR au venit la Timişoara pentru a drege busuiocul. Se pare că s-a ajuns la un consens fragil. Deși vine zilnic la serviciu, Ţîntă nu are acum activitate, pentru că nimeni nu vrea să-i dea de lucru.

TVR Timişoara este împărţită în cel puţin trei tabere. Unii susţin că Ţîntă este un precedent periculos, după ce a reuşit să obţină o mărire salarială şi multe promisiuni, alţii spun că este vorba şi de o reparaţie după ce, în urmă cu patru ani, i s-au tăiat brusc peste 800 de lei din salariu, iar altora pur şi simplu nu le pasă. Chiar dacă au promis multe, angajaţii de la Bucureşti s-au spălat pe mâini în cazul Ţîntă şi i-au lăsat pe cei de la TVR Timişoara să-i decidă soarta.

Conducerea TVR Timşoara încearcă, în aceste zile, să-l determine să semneze fişa postului. În aceasta însă, Ţîntă apare doar ca jurnalist TV cu studii superioare, post inferior celui negociat cu reprezentanţii de la Bucureşti. Unele surse din TVR Timişoara susţin că în spatele acţiunii sindicatului ar sta mai mulţi oameni din fosta conducere a studioului regional.

Ţîntă nu este membru de sindicat de mai mult timp. El a trimis o adresă sindicatului din TVR prin care spunea că, dacă nu îi sunt apărate drepturile, îşi dă demisia. Sindicatul a luat imediat notă de doleanţa lui Ţîntă, iar a doua zi acesta nu a mai fost sindicalist. Interesant este că niciun membru al sindicatului din TVR Timişoara nu s-a sesizat după ce Adrian Cireap şi Brânduşa Armanca nu au fost nici până la această oră evaluați. Asta, în condițiile în care mai mulți angajați au fost trimiși acasă după ce n-au trecut de evaluare.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

10 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

13 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

14 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

14 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

15 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

16 ore ago