Categories: Timp liber

Timisoara are „Liber la pedalat”!

„Verde pentru Biciclete” îi invită pe timișoreni la „Pedalarea de Primăvară”. Așa că, duminică, scoateți bicicletele din garaje și debarale și ieșiți să vă bucurați de soare.

„Marșul” tradițional de primăvară al VpB are ca scop încurajarea utilizării bicicletei de către timișoreni ca alternativă de deplasare atât în scop recreativ, cât şi în activităţile cotidiene. De la ora 10, bicicliștii sună adunarea pe platform Timco, după care, de la 11, se pleacă pe următorul traseu: Calea Circumvalațiunii – Calea Torontalului – str. Gr. Alexandrescu – str. Centurii – str. Sever Bocu (Calea Lipovei) – str. Mitropolit Dr. V. Lăzărescu – Calea Aradului – Parcul Botanic – Piața Mărăști – str. V. Alecsandri – str. Săvinești (str. 20 Decembrie 2013) – str. C.D. Loga – Piața Victoriei.

La finalul orei de pedalare, urmează un popas pe strada pietonală Mărășești, unde vor avea loc mai multe workshop-uri cu tematică ecologică/ciclistă: o expoziție de fotografii, un atelier de Pimp My Bike, demonstrații de trial, ședințe de facepainting sau plimbări cu ricșa.

Pe traseul turei sunt incluse și câteva dintre viitoare stații intermodale de biciclete. Acestea fac parte dintr-un proiect al Primăriei Timișoara, care presupune deschiderea a 25 de astfel de puncte, în stațiile RATT, de unde amatorii de mișcare vor putea lua biciclete. Proiectul costă aproximativ două milioane de euro și a fost aprobat de consilierii locali încă de acum aproape un an și jumătate.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

11 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

15 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

18 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

18 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

20 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

20 de ore ago