Categories: Administratie

Desi Robu sta cu biciul pe muncitorii de la SDM, strada Closca e departe de a fi gata

Cu trei vizite ale primarului pe săptămână și doar dacă vremea va fi bună, lucrările de pe strada Cloșca vor fi încheiate la finele lui iunie, cu o lună întârziere. Societatea Drumuri Municipale a lucrat în stilul propriu și, în plus, a avut probleme financiare. Teoretic, acestea au fost rezolvate luna trecută, după ce municipalitatea a cadorisit firma cu patru milioane de lei.

În ultima săptămână, primarul Nicolae Robu a făcut cărare spre strada Cloșca. Edilul șef a vizitat șantierul de nu mai puțin de trei ori, pentru a-i verifica pe muncitorii de la SDM. Lucrările sunt deja în întârziere și, dacă vremea va fi bună, ele vor fi încheiate în iunie, cu minimum o lună de întârziere. Primarul Nicolae Robu spune că această întârziere este cauzată de problemele financiare pe care le-a avut SDM.

„Eu vorbesc deschis, au mai fost şi mentalităţi necorespunzătoare, le calific astfel, care s-au perpetuat şi lumea a crezut că merge şi cu chiulul. Societatea fiind a primăriei, am putut interveni. Pe de o parte, am făcut o injecţie de capital şi am scos societatea din impasul în care se afla, pe de altă parte am pus presiune asupra conducerii şi am mers chiar până la munciori cu vizite pe teren, pe nepregătite, şi lucrurile au început să mişte”, a declarat liberalul.

Deși lucrările începute în mai 2012 ar trebui să fie aproape gata, există porțiuni pe care nu s-a asfaltat nimic și mai sunt de efectuat lucrări de pietruire și tasare. Extinderea străzii Cloșca costă 14 milioane de lei, din care 10,8 vin din fonduri ale Uniunii Europene. Muncitorii de la SDM nu par la fel de optimiști ca primarul Robu. Salariile lor au întârziat deja cu 10-12 zile și nu e prima dată când acest lucru se întâmplă. La finele lunii trecute, societatea a primit, din partea CL, patru milioane de lei. În aceste condiții de restriște, SDM trebuie să execute și alte lucrări importante, precum extinderea șoselei către Giroc, reabilitarea străzii Muzicescu și pasajul Michelangelo.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago