Categories: Administratie

Daca n-a avut succes altfel, Nicolae Robu duce metroul pe Facebook

Supărat că în viața reală nimeni nu-l apreciază, primarul Nicolae Robu s-a îndreptat spre mediul virtual, acolo unde detractorii n-au nicio șansă în fața tastei „delete”. Liberalul face un sondaj printre prietenii săi de pe Facebook, legat de metrou. De această dată, admite că planurile sunt de foarte lungă durată.

Primarul Nicolae Robu a vorbit, luni, despre Planul Urbanistic General (PUG) al Timișoarei, instrument obligatoriu pentru dezvoltarea unei localități. Printre planurile sale se numără și „îngroparea” liniei de cale ferată care împarte orașul în două și, dacă tot se ajunge aici, crearea unei linii de metrou. Robu se aștepta ca ideea să fie primită cu mult entuziasm de media locală, însă, pentru că n-a fost așa, și-a exprimat public dezamăgirea. Ulterior, a trecut la tastatură și a creat o nouă postare pe Facebook, prin care își îndeamnă prietenii virtuali să-l susțină.

„Traversarea orașului de către calea ferată reduce posibilitățile de legătură auto între jumătățile situate de o parte și de alta a sa, conducând la blocaje inevitabile în trafic pe cele 3-4 artere care sub / supra traversează calea ferată. (…) eu şi specialiştii cu care m-am consultat considerăm că, pe termen mai îndepărtat, când va avea banii necesari, Timişoara trebuie să-şi treacă în subteran această cale ferată (…) s-ar crea posibilitatea excepţională de a realiza pe traseul actual al căii ferate un mare bulevard, cu lungimea de cca 8 km, ultramodern, demn de secolul 21 (…) Mai adaug că pe liniile ferate subterane (…) ar putea circula tramvaie sau un metrou cu 4 staţii (de exemplu), cu menirea de a asigura o legătură rapidă între Gara de Nord, Mall, Gara de Est și Aeroport”, notează edilul șef.

Prietenii lui virtuali – impregnați „cu spiritul novativ, nonconformist, îndrăzneț și orgolios tradițional al înaintașilor noștri” – sunt rugați să dea „like” dacă agreează „acest proiect vizionar”, respectiv să lase un mesaj cu „dislike”, dacă sunt mulțumiți „cu situația actuală”. Primarul nu pare să accepte și ideea că unii timișoreni, nemulțumiți de situația actuală, ar prefera ca problemele să fie rezolvate pe rând, în ordinea importanței, și nu să asculte planuri faraonice, cu șanse minime de a fi puse în practică.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

22 de minute ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

O oră ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

2 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

5 ore ago

„Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”, un eveniment de succes cu peste 1000 de participanţi, a ajuns la final

Emoţii, competivitate, premii şi mulţi participanţi la un eveniment de marcă organizat anual de UPT.…

5 ore ago

Horticultura continuă lucrările de întreținere în cimitirele pe care le administrează

Angajaţii societăţi Horticultura continuă lucrările de întreținere în cele două cimitire pe care le administrează,…

6 ore ago