Categories: Pe surse

Mai bine fiu de lautar, decat junior international, la LPS Banatul

Unii profesori de la Liceul cu Program Sportiv nu dau doi bani pe performanţele sportive ale liceenilor. Câţiva fotbalişti din generaţia 94, aflaţi în an terminal, nu îşi pot da bacalaureatul deoarece au fost lăsaţi corigenţi. Faptul că fac parte din cea mai bună generaţie a liceului nu a contat pentru profesori. Nu a contat nici măcar că bună parte din absenţe au fost adunate după ce juniorii au fost selecţionaţi în „naţionala” Under 19.

În faţa distinşilor profesori de la liceul care recent a împlinit venerabila vârstă de 65 de ani, au pălit titlurile naţionale câştigate de fotbaliştii antrenaţi de Cristi Petcu, când au fost puse în balanţă cu fiul unui lăutar din părţile locului, care nu a excelat în plan sportiv, dar nici la şcoală, unde a adunat absenţe la fel de multe ca şi colegii fotbalişti.

Diferenţa e că Steliano Filip, jucător profesionist la Dinamo Bucureşti, şi Florin Aniţoiu, fost la Poli, în prezent promovat cu Săgeata Năvodari în primul eşalon, s-au remarcat în cel mai evident mod pe plan sportiv, ambii adunând deja zeci de prezenţe în tricoul echipelor de seniori la care joacă, dar şi selecţii la prima reprezentativă Under 19. Cazul celor doi nu este singular. Din aceeaşi generaţie au mai fost lăsaţi corigenţi cel puţin trei colegi. Niciunul dintre ei nu îşi va putea susţine bacalaureatul în această vară, ci doar în toamnă, dacă îşi va lua corigenţele.

Un criteriu de performanţă cel puţin dubios, care nu prea are legătură cu ceea ce ar trebui să-şi dorească un liceu cu profil sportiv, dar nici un liceu care nu are treaba cu sportul, dacă profesorii tolerează un elev fără performanţe sportive sau şcolare, în detrimentul altor colegi cu selecţii la naţionalele de juniori şi jocuri în prima şi a doua ligă.

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago