Categories: Primăria Timişoara

Adio, parcari: Robu nu vrea sa dea cu subsemnatul pentru ideile lui Stoia

Găsirea unui loc de parcare în zona centrală a Timișoarei rămâne un coșmar pentru orice șofer. Între timp, Nicolae Robu și Traian Stoia nu se înțeleg pe tema parcărilor. Robu, care preferă parcările supraterane, nu vrea să dea cu subsemnatul pentru ideile… subterane ale lui Stoia. Viceprimarul susține însă că totul se poate rezolva, dacă vrea primarul.

Viceprimarul Traian Stoia afirma, acum două săptămâni, că a găsit investitori care să înceapă imediat construcția de parcări subterane. Tot ce lipsea era semnătura primarului Nicolae Robu, care, conform social-democratului, era de acord cu investiția. Liberalul spune însă că nici vorbă de așa ceva, pentru că trebuie organizată licitație și, în plus, el nici nu vrea parcări subterane! „Nu putem să facem parcările subterane prin simpla semnare a unor contracte. Trebuie să urmăm procedurile de achiziţie public a partenerului. Şi în primul rând noi vrem să facem parcări supraterane. Este o schimbare de optică. În urmă cu câţiva ani au fost purtate discuții în comisia de negociere, dar eu nu pot să-mi permit să semnez contracte de parteneriat public-privat pe baza discuţiilor dintr-o comisie de negociere. Doresc să se facă o licitaţie prin care să se aleagă executantul cel mai potrivit, pentru că nu vreau sub nici o formă ca într-o bună zi să fiu pus să dau cu subsemnatul”, a declarat Robu.

Traian Stoia crede că ezitările primarului vor întârzia cu minimum un an construcția de noi parcări. „Am avut o discuţie cu potenţialii constructori şi dânsul spunea că trebuie respectate toate procedurile, ceea ce este normal. Este foarte bine să le ia de la zero. Şi dânsul vrea una sau maximum două parcări subterane şi restul supraterane. Cum vrea dânsul, numai să se facă. Eu i-am propus, pentru că era o chestie care putea începe. Aşa, mai trece un an şi nu o să înceapă. Este problema lui Nicolae Robu, care poate decide”, a spus viceprimarul social-democrat.

Primele două parcări supraterane ar putea fi construite în zona Popa Şapcă-Oituz, respectiv în zona parcului Brătianu. „Vrem să facem o parcare supraterană în zona Popa Şapcă-Oituz, între clădirea care a fost popotă cândva şi primul bloc al militarilor de pe Popa Şapcă, şi una spraterană în parcul Brătianu, unde există bateriile de garaje”, a declarat Robu. Primăria trebuie să primească însă acordul Universității de Vest și al Ministerului Apărării, pentru a putea demara lucrările în zona Popa Șapcă-Oituz. Parcarea supraterană de aici ar putea avea zece etaje.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Primăria Timișoara a finalizat lucrările de reabilitare de la fosta școală 28

La mai mult de un an de când a terminat de reparat acoperișul clădirii, Primăria…

10 ore ago

Muzică de handpan și atelier de mandale printre Aripi! O expoziție de neratat

Mandala este o cosmogramă mistică ce concentrează energie spirituală și pentru cel care o creează,…

12 ore ago

Gala Aniversară ELITh UPT are loc vineri

Universitatea Politehnica Timișoara organizează Gala aniversară ELITh, prin care marchează 100 de ani de la…

14 ore ago

Primăria oferă STPT un cămin pentru găzduirea șoferilor și vatmanilor din afara orașului. Societatea va trebui să îl renoveze

Societatea de Transport Public Timișoara primește cadou, de la Primărie, un cămin vechi și nefolosit,…

14 ore ago

Primarul Fritz nu e mulțumit de calitatea coșurilor de gunoi care au costat mii de lei bucata

Calitatea coșurilor de gunoi pe care Primăria Timișoara a dat mii de lei pe fiecare…

14 ore ago

A sărit de la etajul 2 sperând să scape de polițiști însă a ajuns… la spital

Fuga are picioare scurte, spune un vechi proverb care se aplică perfect și în acest…

15 ore ago