Categories: Ziaristu' de terasă

Marea mascarada ANAF sau cum a castigat Timisul ca la Radio Erevan

Interesantă a mai fost ziua de miercuri, cea în care se aștepta decizia guvernului în privința amplasării sediului regional ANAF. Asta după mai multe zile de război rece între USL-așii din Timiș și cei din Hunedoara, revolte alte finanțiștilor din Timișoara, declarații mai mult sau mai puțin sforăitoare. La începutul zilei, „marele bărbat de stat” Ilie Sârbu, învârtoșat nevoie mare, spre extazul multora, anunța că sediul regional al Finanțelor va fi la Timișoara. Mai mult, de pe un piedestal dat de statutul de socru mic, Sârbu îi lua la rost pe toți cei care au vehiculat ideea sediului ANAF la Deva.

La puține minute, și primarul Nicolae Robu, fericit la rândul lui, anunța presa c-a primit un SMS de la ministrul Chițoiu, cum că totul e OK, iar sediul finanțelor va fi la Timișoara. Și cum drac’ să nu-l crezi pe „bănățeanul nostru”, socru de premier? Mari politicieni mai avem, au sărit mulți să spună. O chestie absolut banală și să ne bucurăm că guvernul adoptă măsuri normale nu e o mare șmecherie, și-au dat cu presupusul colegi de pagină ai „ziaristului de terasă”. Care nici nu știau ce urmează…

Dar ziua nu se terminase, ședința de guvern începea la ora 12. Iar marile surprize veneau spre seară. Când s-a anunțat că ANAF înghite Autoritatea Vămilor, dar și activitatea Gărzii Financiare, care se desființează. Apoi, același ANAF se împarte în două mari componente, ambele având și structuri regionale. În fine, ideea este că s-a înființat o structură antifraudă, înglobând vămile și activitatea defunctei Gărzii Financiare și care are în subordine opt regionale.

Acestea vor avea un control aproape discreționar în ceea ce înseamnă lupta împotriva evaziunii fiscale. De altfel, în momentul când se vorbea de sediile regionale ANAF, marea luptă politică era dată chiar pentru subordonarea departamentelor antifraudă. Care se știa că vor fi în subordinea regionalelor ANAF. Regionale care nu mai există, existând doar direcții regionale de finanțe și direcții regionale antifraudă.

În Regiunea de Vest, Timișoara găzduiește direcția fiscală, iar Deva, cea antifraudă. Adică Timișoara cu adunatul banilor, iar Deva cu controlul. Cine este câștigător? Normal, Dan Radu Rușanu! La fel ca Alexandria lui Liviu Dragnea, Sibiul lui Iohannis, Constanța lui Mazăre… Ca să nu mai spunem de fieful lui Ponta de la Gorj. Că baronii știu că din control iese banul! Ce a câștigat Timișul? Exact cât ascultătorul de la Radio Erevan, anunțat că a câștigat o mașină, dar de fapt i se furase o bicicletă. Mai exact, a pierdut Regionala Vamală!

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

15 minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

13 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

13 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

20 de ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

20 de ore ago