Categories: Invatamant

Profesori cu norme reduse, fiindca nu sunt destui liceeni

Câteva zeci de profesori din Timiș se vor trezi cu normele reduse, după ce, în urma primei repartizări computerizate, nu au fost formate destule clase a noua. Pe de altă parte, zece absolvenți au rămas pe dinafară, din cauză că nu au completat suficiente opțiuni pentru licee.

După prima etapă de repartizare computerizată, în judeţul Timiş nu au fost formate 40 de clase de liceu. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean nu cred că există şanse prea mari ca acestea să fie completate după următoarele două repartizări, astfel că ar putea fi afectați 38 de profesori. „Unii elevi au rămas cu situaţia neîncheiată, au rămas corigenţi, repetenţi sau, pur şi simplu, nu au vrut să se înscrie la liceu. Mai sunt două etape, dar nu se vor ocupa toate locurile rămase libere. Este o problemă mare pentru colegii noştri care vor intra în restrângere de activitate”, explică inspectorul școlar general adjunct Aura Danielescu.

După finalizarea primei etape de admitere la liceu, zece elevi au rămas nerepartizaţi pentru că nu au completat suficiente opţiuni. Tinerii au medii cuprinse între 5,78 şi 8,64 şi urmează să afle la ce liceu vor merge după cea de-a doua etapă. Potrivit reprezentanţilor ISJ, probleme s-au înregistrat la Colegiul Naţional Bănăţean, unde la secţia de Ştiinţe Sociale cu predare în limba germană s-au ocupat doar nouă locuri din 29. Soluţia ar fi ca elevii să fie mutați Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, unde au rămas şapte locuri libere la o secţie similară. Alte licee unde au rămas locuri neocupate sunt Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, cu 99 de locuri la secţia de Electronică şi Telecomunicaţii, respectiv 84 la secţia Construcţii şi Instalaţii, sau Liceul Tehnologic de Transporturi, unde doar pentru zece din cele 58 locuri la specializare Electrică au existat solicitări.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

3 minute ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

7 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

7 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

7 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

9 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

10 ore ago