Categories: Administratie

Robu nu mai vrea biciclete in centrul Timisoarei

S-a războit cu artiștii plastici, a trecut apoi la ziariști, iar acum a luat în vizor bicicliștii. Primarul Nicolae Robu va promova în proxima ședință de consiliu local o hotărâre prin care mersul pe bicicletă va fi interzis în zona centrală a orașului. Restricții similare au existat în Timișoara până în 2011.

Un proiect de hotărâre va fi supus votului consilierilor locali la următoarea ședință de plen. Conform acestuia, va fi interzis mersul pe bicicletă în Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, strada Mărăşeşti şi Alba Iulia. Bicicliştii care nu respectă restricţiile vor putea primi amenzi cuprinse între 100 şi 200 de lei. Municipalitatea ar vrea să interzică pedalatul în zona centrală pe motiv de viteză prea mare a bicicliștilor.

„Având în vedere faptul că, zona centrală a orașului, respectiv Piața Victoriei, strada Mărășești, strada Alba Iulia și Piața Unirii reprezintă zonă de interes turistic, organizându-se adeseori manifestări/evenimente cultural-artistice, se impune restricționarea circulației în sensul interzicerii mersului pe bicicletă. Circulația pe bicicletă în această zona împiedică desfășurarea normală a traficului pietonal, zona fiind în permanență aglomerată, întrucât reprezintă și un loc de tranzit pietonal din zona centrală spre celelalte zone ale orașului”, se precizează în referatul întocmit de Poliția Locală și aprobat de primarul Nicolae Robu.

Noile prevederi sunt cel puțin ciudate, având în vedere că, în ultimul an, mai multe „ture” Verde pentru Biciclete s-au încheiat chiar pe strada Mărășești, unde există, de altfel, și un centru de închiriat. În plus, însuși primarul Robu s-a lăudat cu stațiile intermodale care urmează să fie deschise anul viitor și de unde timișorenii vor putea lua biciclete gratuit. În urbea de pe Bega a mai fost interzisă circulația pe două roți în zona centrală și pe vremea administrației Ciuhandu, când polițiștii locali amendau pe capete bicicliștii pe care-i prindeau prin piețele Victoriei sau Unirii.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei.…

54 de minute ago

Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”

Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă…

58 de minute ago

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială…

O oră ago

Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara

Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea…

O oră ago

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș

RETIM Ecologic Service S.A. informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari,…

3 ore ago

Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo

Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu…

5 ore ago