A venit vara, iar mulţi timișoreni au renunțat la mașini și mijloace de transport în comun, trecând la biciclete. Totul, spre bucuria hoților, care acționează peste tot în oraș, inclusiv în scările blocurilor, unde proprietarii de biciclete cred că sunt feriți.
Hoții privesc orice imprudenţă a proprietarilor de biciclete ca pe o invitaţie directă la furt. Conform polițiștilor, în primele cinci luni ale anului, în Timișoara au fost înregistrate aproximativ 200 de plângeri privind furturile de biciclete. Cele mai multe dintre acestea au fost sustrase din casa scării imobilelor.
Polițiștii le recomandă proprietarilor de vehicule pe două roți să respecte câteva reguli: să doteze bicicletele cu dispozitive antifurt, să lege cadrul cu roata faţă sau spate cu un cablu de oţel sau lanţ, de un stâlp, grilaj sau poartă și să nu lase bicicletele neasigurate în faţa blocului, în fața magazinelor sau în fața localurilor. Este esențial, de asemenea, să nu lase în coşul bicicletei genţi, serviete, portofele sau telefoane mobile.
Oamenii legii susțin că hoții de biciclete sunt foarte greu de prins. Din acest motiv, mulți proprietari nici măcar nu reclamă furturile, convinși că, oricum, nu-și vor recupera paguba. Unii dintre ei își anunță pierderea pe rețelele de socializare și, mai ales dacă e vorba de biciclete speciale, au fost ajutați să le găsească.
Pe 64 de străzi și bulevarde din Timișoara va avea loc modernizarea sistemului de iluminat…
În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…
Sala Teatrului Național Timișoara a găzduit, marți seara, ediția a zecea a Galei Premiilor UVT.…
Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…
Colaborare de succces. Parteneriatul dintre Universitatea Politehnica Timișoara și sediile Continental din Timișoara a fost…
Consilierii locali timișoreni au primit la vot, la ședința de plen extraordinară de marți un…