Categories: Cultura

Timisoara culturala se promoveaza cu afise si bannere de 400.000 de lei

Nu demult, primarul Nicolae Robu căuta voluntari care să lucreze la strategia Timișoarei pentru candidatura la titlul de Capitală Culturală Europeană. Acum, o parte din aceasta a fost dezvăluită: Timișoara își va promova acțiunile culturale prin afișe lipite prin alte orașe. Nu și la Cluj, unde nimeni nu vrea să vândă spațiu publicitar către urbea de pe Bega.

Competiția pentru Capitală Culturală Europeană 2012 va fi lansată oficial în 2015, urmând ca orașul câștigător să fie anunțat doi ani mai târziu. Acum două săptămâni, primarul Nicolae Robu anunța că Timișoara nu are o strategie bine definită și era în căutare de voluntari competenți care s-o întocmească.

Nu se știe dacă voluntarii au început să depună pe capete CV-uri, dar Simona Neumann, directorul executiv al Asociaţiei Timişoara – Capitală Culturală Europeană, a prezentat, joi, o campanie de promovare a unor evenimente culturale din orașul de pe Bega, care costă 400.000 de lei. „Prima etapă de promovare a evenimentelor culturale majore ale oraşului va avea loc până în luna decembrie. Scopul major este de a creşte vizibilitatea activităţilor culturale ale Timişoarei în plan naţional şi international. Unul din marile neajunsuri ale Timişoarei este vizibilitatea redusă a programelor sale culturale“, susține Simona Neumann.

Evenimentele culturale promovate în 2013 sunt, printre altele, Festivalul TESZT, Street Delivery, Access Art, JazzTM, Festivalul de Operă şi Operetă, Street Art sau Plai. Promovarea constă în afișaj stradal în Timișoara și afişaj pe panouri outdoor în Bucureşti, Sibiu, Oradea, Deva, Arad, Lugoj și Reşiţa. În Timișoara, în afară de panourile de mari dimensiuni, afișele vor fi lipite în peste 40 de locuri, printre care mai multe stații de transport în comun.

Candidatura Timișoarei nu va fi promovată și la Cluj-Napoca, unul dintre principalele orașe care se luptă pentru același titlu. Motivul e simplu: nu s-a reușit închirierea vreunui metru pătrat de panou publicitar pe „moșia” lui Emil Boc. Culmea este că, în centrul Timișoarei, a tronat, luni bune, acum ceva timp, un afiș al Clujului pe aceeași temă. „Prin acest proiect vrem să atragem mai mulți turiști în Timișoara, care să vină la evenimentele culturale. Una din șansele pe care le avem e faptul că acum pregătim candidatura Timișoarei și toate instituțiile publice sunt parte a acestui demers“, a conchis Simona Neumann. Ea a admis totuși că, în prezent, „cei din Cluj sunt mai vizibili”.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

O oră ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

6 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

6 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

13 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

17 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

17 ore ago