Desi biciclistii n-au voie in centru, Timisoara are film de prezentare pe doua roti / VIDEO

Primăria Timișoara a pus restricții pentru bicicliști în centrul orașului, dar, pe de altă parte, a plătit 3.500 de euro pentru un film de prezentare pe două roți. Banii, spun reprezentanții municipalității, provin în mare parte din sponsorizări. Filmul vrea să fie o invitație la descoperirea Timișoarei, adresată turiștilor și localnicilor deopotrivă.

Acum câteva luni, viceprimarul Dan Diaconu prezenta ideea unui film „al Timișoarei”, derulat sub formă de poveste. Acesta ar urmat să se numească „Timișoara First Date” și ar fi fost istorisit de Marcel Iureș și Medeea Marinescu. Suma alocată: 150.000 de lei. Filmul nu a fost realizat încă și nici nu se știe când și dacă va mai fi făcut vreodată. „Sunt încă discuții despre acest documentar. Bugetul de 150.000 de lei există. Urmează să vă comunicăm dacă și când se va mai face acest film”, spune viceprimarul Dan Diaconu.

Diaconu a prezentat, în schimb, un alt filmuleț făcut în ultimele săptămâni. „Nu a mai existat un astfel de instrument de promovare realizat de noi. Filmul este o invitație de a descoperi Timișoara, nu doar de către turiști, ci chiar de propriii cetățeni. Timișoara este un oraș viu, atrăgător din punct de vedere al afacerilor și al turismului. Filmul prezintă puțin din oamenii pe care îi are Timișoara și care sunt, probabil, cel mai important avantaj al orașului”, a explicat viceprimarul.

Filmulețul are două minute și jumătate și a costat 3.500 de euro, bani despre care Diaconu spune că provin, în cea mai mare parte, din sponsorizări. Interesant este că străinilor le este prezentată Timișoara… pe două roți! O tânără străbate pedalând veselă centrul urbei, trecând inclusiv prin Piața Victoriei. La mijlocul lunii august a intrat în vigoare o hotătâre de consiliu local care interzice traversarea pe bicicletă a Pieței Victoriei și a străzii Alba Iulia. Filmul, „tras” inclusiv cu ajutorul unei drone, va fi prezentat oficial la Maastricht, odată cu semnarea acordului de cooperare culturală cu provincial Limburg și alte trei orașe europene.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

SCM Poli, deplasare lungă și dificilă la Vaslui

SCM Politehnica Timișoara începe cea de-a doua jumătate a turului din Liga Zimbrilor cu o…

13 ore ago

Zilele Carierei de la UPT au început cu mult entuziam și interes/FOTO

Un eveniment mult așteptat de tineri a început în forță. Cantina Universității Politehnica Timișoara s-a…

16 ore ago

CSU Poli, implicată în promovarea sportului în școli. S-a încheiat faza județeană a campionatului interșcolar de baschet

Echipele a cinci licee din Timișoara au luat parte la faza județeană a competiției de…

17 ore ago

Concurs inedit la Muzeul Banatului. Tortul Doboș bate ciocolata Dubai!

O tradiție culinară veche de 140 de ani a învins, într-un sondaj inedit, realizat de…

18 ore ago

Aproape 1500 de mașini ridicate, deoarece „bizonii” au blocat circulația

Atenție unde staționați cu autovehiculele! 1458 de mașini ridicate de polițiștii locali din zona pietonală,…

19 ore ago