Categories: Poli Timisoara

Lata pune jandarmii pe suporterii Politehnicii Timisoara!

Pentru prima dată de când este preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Dănuţ Laţa a trebuit să se recunoască învins de propriul regulament. Cel căruia i se mai spune şi „Mircea Sandu al judeţului Timiş” nu vede cu ochi buni accederea Politehnicii Timişoara în Liga a IV-a. Problema cea mai mare sunt, în viziunea lui Laţa, inimoşii suporteri care o încurajează la fiecare joc.

Chiar dacă suporterii Politehnicii nu s-au evidenţiat printr-un comportament care să lase de dorit la jocurile din campionatul judeţean, Dănuţ Laţa îşi ia măsuri de precauţie. Preşedintele AJF a participat la o întâlnire de gradul 0 cu șefii Jandarmeriei, subiectul principal fiind combaterea unor eventuale ieşiri necontrolate ale galeriei Politehnicii Timişoara. S-a adus în discuţie şi responsabilitatea eventualelor acte huliganice, Laţa dorind să o paseze direct în curtea Universităţii Politehnica. Problema este că, în cazul unor amenzi administrate pentru încălcarea regulamentului de către suporterii timişoreni, Universitatea Politehnica, legal vorbind, nu ar avea cum să le plătească. În urma întâlnirii dintre Dănuţ Laţa şi Jandarmeia Timiş este evident că suporterii Politehnicii Timişoara sunt principalii vizaţi.

În campionatul trecut, când Politehnica a evoluat în campionatul judeţean, a avut loc un singur incident care a umbrit onoarea suporterilor timişoreni. S-a întâmplat la Ictar Budinţ, când un grup de suporteri aflaţi sub influenţa alcoolului l-au aruncat într-un coş de gunoi pe şeful de post. Pus într-o situaţie jenantă, poliţistul a folosit pistolul din dotare şi a tras un foc de avertisment, după care spiritele s-au calmat. A fost momentul în care rectorul UPT, Viorel Şerban, a avut în gând inclusiv retragerea echipei din competiţie. El a considerat că asemenea evenimente nu pot decât să păteze prestigiul universităţii timişorene. În cele din urmă, Şerban a revenit la sentimente mai bune faţă de echipă şi suporterii ei.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

10 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

10 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

13 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

14 ore ago

Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred…

16 ore ago

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei.…

18 ore ago