Categories: SocialUltima ora

Pentru ca n-aveau pile, au fost luati de fraieri la Catedrala Mitropolitana

Unii timișoreni sunt mai egali ca alții în fața Domnului. Dacă ai spate, te poți căsători la Catedrala Mitropolitană când vrei tu, călcând în picioare programările anterioare. Li s-a întâmplat unor tineri care, deși au plătit avans 600 de lei și și-au stabilit data și ora cununiei, s-au trezit că locul lor a fost cedat cuiva din primărie.

De luni bune, Paisie Lugojanul, episcopul vicar al Timişoarei, a
schimbat tarifele pentru cununii la Catedrala Mitropolitană, care au ajuns la cote exorbitante. O cununie poate ajunge și la 1.200 de lei! Tot Paisie a impus strict ca niciun botez și nicio cununie să nu fie officiate dacă lumânările nu sunt cumpărate direct din biserici. Culmea este că şi dacă accepți să plăteşti taxa enormă impusă la Catedrala Mitropolitană eşti luat de fraier. Doi timișoreni au plătit avans nu mai puțin de 600 de lei și au fost trecuți în catastif cu mai bine de trei luni înainte. N-a fost însă de ajuns.

Când au mers să plătească și restul de bani, celor doi li s-a spus, senin, că nu se pot căsători decât cu câteva ore mai înainte decât stabiliseră anterior! Explicaţia a fost năucitoare: cineva din Primăria Timişoara a vrut să se cunune în aceeiaşi zi şi la aceeaşi oră, iar oamenii Domnului n-au putut refuza așa o solicitare importantă.

Singurul om care poate da oficial relaţii despre Arhiepiscopia Timişoarei, Catedrala Mitropolitană sau orice altă biserică din oraş este plecat în concediu. Preotul Marius Florescu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Banatului, n-a vrut să comenteze. „Ştiţi ce vă rog, faceţi în scris, mă căutaţi şi vorbim, aşa nu pot. Sunt într-o aglomeraţie, nu vă pot răspunde la întrebările astea. Deci faceţi în scris, veniţi şi vorbim, dar nu acum, de săptămâna viitoare, că sunt în concediu încă”, ne-a declarat Florescu.

Cuplul care a fost dus cu zăhărelul la Catedrala Mitropolitană şi-a recuperat totuși cei 600 de lei plătiţi în avans. Până la urmă, cei doi au scăpat mult mai ieftin. Se vor cununa religios în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră la care doreau, dar la o altă biserică din Timişoara, contra sumei de 150 lei.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

34 de minute ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

2 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

3 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

8 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

9 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

16 ore ago