Categories: Ziaristu' de terasă

Primarul Robu si al lui serviciu de dezinformatii

Primarul Nicolae Robu are în subordine un serviciu de informații infailibil. Asta a dat el de înțeles liderilor USL, într-o întâlnire organizată la bufetul CJT, când a spus că are informații certe despre cam tot ce se întâmplă în oraș, în special în ce privește ziariștii.

Din cine este format acest „secret service” e cam greu de spus. Posibil din foști securiști reșapați în liberali (există!). Probabil din foști turnători la Mănăstirea Secu, ajunși tot liberali sau apropiați ai partidului. În mod cert, din serviciu mai face parte și un fost ofițer SRI, dat afară din sistem. Evident, azi mare liberal!

Dar ce face acest „inteligence service” aflat în slujba primarului? După câte am înțeles, principala lui sarcină este să urmărească ziariștii care nu văd marile înfăptuiri din ultimul an. Și care sunt puși în slujba PSD-ului, ca să nu vadă realizările. Acestea sunt informațiile „exacte” pe care Robu le primește de la „agenții săi secreți”. Nu știu dacă Robu îi și plătește pentru aceste informații prețioase care de multe ori sunt niște „gherle” în mod cert și „ziaristul de terasă” are mai bune surse, fără macar a fi securiste, decat intoxicările la care este supus Robu.

Dacă ar accepta rigorile jurnalismului, pe care atât de mult hulește, Robu ar trebui să-și verifice informațiile și din alte surse, nu doar ale lingăilor cu pretenții de atotștiutori. Și ar afla lucruri mai interesante, inclusiv despre așa-zișii lui agenți. Iar dacă tot e sigur pe informații, ar trebui să spună în gura mare, fără perdea: „Cutare ziarist ia atât de la X-ulescu. Cutare site ia atât de la Partidulescu cutare”. Altfel, să umbli toată ziua bună ziua cu bârfe precum Țața Floare, nu cred că-i stă bine unui primar.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

4 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

6 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

7 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

9 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

9 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

9 ore ago