Categories: Timp liber

In week-end, vin si papricas pe saturate la Buzias

Festivalul Papricașului și Vinului de la Buziaș a ajuns deja la a cincea ediție. Pentru că evenimentul s-a bucurat de un mare succes în anii precedenți, organizatorul, Asociația pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș, a decis să vină cu ceva în plus la această ediție festivă.

Astfel, festivalul nu va mai dura doar o zi, precum în anii precedenți, ci două. Este vorba de acest week-end, respectiv în 28 și 29 septembrie. De asemenea, organizatorul intenționează să vină în acest an cu o nouă abordare și un nou concept. Deschiderea va avea loc sâmbătă, la ora 13, în centrul parcului din Buziaș. „Ne propunem o călătorie culinară cu tematică dată și nu doar, vom încerca să învățăm lucruri noi și interesante prin demonstrații de artă și cultură, iar spre seară vom fi încântați de tonuri muzicale de excepție”, susține Sorin Munteanu, director al Stațiunii Buziaș și președinte al Asociației pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș.

Sâmbătă va avea loc un gastro-show, în cadrul căruia vor fi realizate și prezentate produse de artă culinară modernă și tradițională, a continuat Munteanu. Seara se va termina cu un concert al formațiilor Traditional Quartet și Quaternion Band. Duminică, de la ora 11, începe concursul de măiestrie în prepararea papricașului, pentru ca, în jurul prânzului, să fie desemnați câștigătorii. Ziua este destinată folclorului, pe scenă urmând să urce mai mulți soliști de muzică populară, dar și ansambluri de cântece și jocuri. Printre aceștia se numără Adrian Stanca, Lili Savu Badea, Cornelia Lupulescu, Ramona Ilieș Drăgan, precum și ansamblurile folclorice „Lugojana”, „Izvorașul” din Buziaș, „Bănățeana”, „Hora Belințului”, „Boldureanca”, „Călușarii” din Jebel, „Bocșana” și „Vermeșana” din Caraș-Severin. Seara se va termina cu un foc de artificii.

Stațiunea Buziaș vine în întâmpinarea gurmanzilor și a celor care apreciază vinul bun cu un pachet special. Astfel, la un preț promoțional, la Hotel Parc (trei stele) doritorii își pot achiziționa pachete ce includ cazare pentru două nopți, acces la piscină, jacuzzi, fitness și o porție de paricaș la festival. Totul, la numai 200 de lei. La Hotel Phoenix (patru stele), o noapte de cazare cu mic dejun, o porție de papricaș plus acces la SPA costă 150 de lei. Rezervările la cel mai mare festival de papricaș din România se pot face la numerele de telefon 0755-080.094 sau 0256-321.320.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

14 minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

13 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

13 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

20 de ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

20 de ore ago