Festivalul Papricașului și Vinului de la Buziaș a ajuns deja la a cincea ediție. Pentru că evenimentul s-a bucurat de un mare succes în anii precedenți, organizatorul, Asociația pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș, a decis să vină cu ceva în plus la această ediție festivă.
Astfel, festivalul nu va mai dura doar o zi, precum în anii precedenți, ci două. Este vorba de acest week-end, respectiv în 28 și 29 septembrie. De asemenea, organizatorul intenționează să vină în acest an cu o nouă abordare și un nou concept. Deschiderea va avea loc sâmbătă, la ora 13, în centrul parcului din Buziaș. „Ne propunem o călătorie culinară cu tematică dată și nu doar, vom încerca să învățăm lucruri noi și interesante prin demonstrații de artă și cultură, iar spre seară vom fi încântați de tonuri muzicale de excepție”, susține Sorin Munteanu, director al Stațiunii Buziaș și președinte al Asociației pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș.
Sâmbătă va avea loc un gastro-show, în cadrul căruia vor fi realizate și prezentate produse de artă culinară modernă și tradițională, a continuat Munteanu. Seara se va termina cu un concert al formațiilor Traditional Quartet și Quaternion Band. Duminică, de la ora 11, începe concursul de măiestrie în prepararea papricașului, pentru ca, în jurul prânzului, să fie desemnați câștigătorii. Ziua este destinată folclorului, pe scenă urmând să urce mai mulți soliști de muzică populară, dar și ansambluri de cântece și jocuri. Printre aceștia se numără Adrian Stanca, Lili Savu Badea, Cornelia Lupulescu, Ramona Ilieș Drăgan, precum și ansamblurile folclorice „Lugojana”, „Izvorașul” din Buziaș, „Bănățeana”, „Hora Belințului”, „Boldureanca”, „Călușarii” din Jebel, „Bocșana” și „Vermeșana” din Caraș-Severin. Seara se va termina cu un foc de artificii.
Stațiunea Buziaș vine în întâmpinarea gurmanzilor și a celor care apreciază vinul bun cu un pachet special. Astfel, la un preț promoțional, la Hotel Parc (trei stele) doritorii își pot achiziționa pachete ce includ cazare pentru două nopți, acces la piscină, jacuzzi, fitness și o porție de paricaș la festival. Totul, la numai 200 de lei. La Hotel Phoenix (patru stele), o noapte de cazare cu mic dejun, o porție de papricaș plus acces la SPA costă 150 de lei. Rezervările la cel mai mare festival de papricaș din România se pot face la numerele de telefon 0755-080.094 sau 0256-321.320.
În „Divizia D” Timiș, CSM Lugoj a luptat singură pentru întâietate. 15 meciuri, 15 victorii,…
Asocierea care se ocupă de reabilitarea căii ferate care traversează Timișoara, mai precis Lotul 3,…
Preşedintele USR Timiş, Dominic Fritz, afirmă că accederea Elenei Lasconi în turul II al alegerilor…
Aproape sigur în turul II al alegerilor prezidenţiale se vor confrunta candidatul extremist Călin Georgescu…
Cam fiecare lider PSD prostea poporul român în felul lui. Iliescu încuraja concluzia că nu…
UNIVERSITATEA POLITEHNICA TIMIȘOARA este beneficiar al unui proiect de sprijinire a studenţilor din anii terminali…