Categories: Fotbal JudeteanSport

Pact de neagresiune intre factiunea Peluza Sud si suporterii UTA-ei

Lupta cu „Naşul” Mircea Sandu şi Dumitru „Corleone” Dragomir este mai importantă pentru ultraşii Peluzei Sud Timişoara decât susţinerea Ripensiei Timişoara în jocul cu UTA Arad.

Fără să-i întrebe nimeni, înaintea jocului din Cupa României dintre Ripensia Timişoara şi UTA Arad, liderii facţiunii intitulată Peluza Sud au anunţat, prin intermediul unui comunicat, că nu vor susţine formaţia din Timişoara în jocul cu eterna rivală din oraşul de pe Mureş. Jocul foarte important al Ripensiei nu va fi urmărit nici de jucătorii lui Poli, care nu vor urma modelul ripensiştilor care au încurajat formaţia din Liga I în prima etapă a sezonului.

Ripensia Timişoara susţine miercuri, cu începere de la ora 16:30, pe arena Electrica, cel mai important examen de la reluarea activităţii. Formaţia din campionatul judeţean va juca cu UTA Arad pentru o calificare istorică în şaisprezecimile Cupei României.Întâlnirea de pe stadionul Electrica nu a prea trezit interes în rândul suporterilor care fac parte din Peluza Sud, grup mutat cu toate bagajele pe arena Ştiinţa, acolo unde evoluează Politehnica Timişoara, echipă ce joacă din acest an în Liga a IV-a. Absenţa de la jocul dintre Ripensia şi UTA a fost motivată printr-un comunicat în care liderii grupului invocă un pact de neagresiune cu suporterii arădeni.  Dragostea între aceştia izvorăşte din necesitatea luptei împotriva groparilor fotbalului românesc care activează în cadrul FRF sau LPF.

Despre galeria lui Poli Timişoara, formaţia din Liga I, este mai greu de vorbit, trupa de pe “Dan Păltinişanu” fiind vitregită de prezenţa tifosilor în peluză. Era însă de aşteptat ca la cel mai important joc de până acum al Ripensiei să participe tot lotul formaţiei din Liga I împreună cu staff-ul tehnic, aşa cum au procedat ripensiştii cu ocazia jocului disputant de elevii lui Valentin Velcea în prima etapă a campionatului disputată pe teren propriu în faţa lui Dinamo Bucureşti. La joc va lua parte, din câte se pare, tehnicianul Valentin Velcea, fiind posibil ca şi alţi polişti să aleagă arena Electrica. Suprinde însă proasta organizare a clubului timişorean, care ar fi trebuit să le răspundă concitadinilor de la Ripensia cu aceiaşi monedă.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

7 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

8 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

8 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

9 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

10 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

11 ore ago