Categories: Administratie

Podul de la Uzina de Apa, bun de traversat

Sesiunea tăierilor de panglici continuă. Joi, chiar dacă vremea nu a fost tocmai favorabilă, primarul Nicolae Robu a inaugurat reconstrucţia podului de la Uzina de Apă. Podul vechi a fost demolat, fiind contruit altul nou din dale de beton cu grinzi metalice înglobate.

S-au amenajat trotuarele, spaţiul verde şi s-a asfaltat o poţiune din drum, schimbându-se inclusiv bordurile. „Inaugurăm un pod important pentru locuitorii din această zonă, un pod care a fost făcut într-o perioadă de zece luni, având termenul de finalizare luna septembrie 2013. Drept urmare a fost terminat în cadrul termenului contractual. S-a făcut o construcţie completă de la zero a acestui pod, podul vechi fiind demolat”, a spus primarul Nicolae Robu.

Lungimea podului este de 16,84 de metri, cu două benzi de circulaţie şi un trotuar. Iniţial pe panoul şantierului a fost afişat termenul de finalizare a lucrării în luna mai 2013, apoi a fost schimbat cu luna septembrie. Termenul a fost schimbat pentru că pe timpul iernii nu se putea lucra, iar în primăvară a fost vreme nefavorabilă. Edilul şef le va face o surpriză locuitorilor din zonă, urmând să fie amenajat un teren de baschet. Lucrările la teren vor începe în următoarea perioadă, când vremea o va permite. „Surpriza este că aici în zonă, în prelungirea terenului de minifotbal se va realiza un teren de baschet într-un concept nou şi anume va fi realizat prin sponsorizare de una din firmele care are colaborări pentru Primăria Timişoara. Am cerut tuturor firmelor care au lucrări pentru primărie să realizeze câte un teren de baschet într-o zonă a oraşului. Primul va fi realizat aici de către firma Superconstruct şi lucrările vor începe în perioada imediat următoare”, a mai spus Robu.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago