Robu ii ameninta pe dascalii de la Colegiul Tehnic unde doare mai tare: la lefuri

Colegiul Tehnic de Vest a început noul an şcolar în actuala clădire. Primarul Nicolae Robu nu renunţă la ideea de a le face profesorilor plângere penală. Edilul a anunţat astăzi că fondul de salarii pentru Colegiul Tehnic de Vest s-a epuizat, adăugând că se mai gândeşte dacă va cere o suplimentare.

Situaţia profesorilor Colegiului Tehnic de Vest este departe de a se încheia. Primarul Nicolae Robu a anunţat astăzi că, până la finalul acestei săptămâni, dosarul cu plângerile penale la nivel de persoane fizice va fi finalizat. „Nu mai avem ce să discutăm. Dacă vor să ne anunţe că se mută de bunăvoie foarte bine, dacă nu, aşa cum am spus, facem plângere penală. Sunt în lucru aceste plângeri penale, la nivel de persoane fizice”, a spus edilul şef.

Robu a ţinut să clarifice şi problema banilor. Plafonul de salarii pentru Colegiul Tehnic va fi epuizat la finalul acestei luni, iar pentru ultimul trimestru profesorii nu mai au nici un ban. Edilul spune că primăria nu are obligaţia de a obţine o suplimentare a fondurilor de salarii, dar se mai gândeşte dacă va solicita acest lucru. „Primăria nu are obligaţia de a le obţine lor o suplimentare a fondurilor de salarii. Nu are nicio obligaţie. Primăria transmite mai departe fondul de salarii primit de la minister. Fondul de la salarii primit de la minister este epuizat pentru ei. Pentru Colegiul Tehnic de Vest ne mai gândim dacă vom solicita”, a mai spus Robu. El a afirmat că liceul de construcţii are un fond de 200.000 de lei pe an pentru cheltuieli materiale, dar profesorii au pretenţia să li se mai aloce încă 730.000 de lei. „Asta în niciun caz n-o s-o mai facem. Sunt banii publici ai timişorenilor şi n-o să-i risipim numai pentru că nu înţeleg să funcţioneze raţional”, a spus Robu.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

3 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

5 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

5 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

6 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

6 ore ago