Categories: Primăria Timişoara

Zona Cetate nu va fi reabilitata prea curand, contestatiile blocheaza tot

Timișoara riscă să rămână fără o parte din cei 70 de milioane de lei, bani pentru reabilitarea centrului istoric. Licitația pentru desemnarea executantului a fost contestată de trei ori, astfel că lucrarea e departe de a începe. Deși pe Facebook vorbește de profunde implicații politice în acest război, în viața reală, primarul Nicolae Robu spune că politicul n-are nicio legătură.

Primarul Nicolae Robu susține că există un boicot al cărui scop este blocarea proiectului de reabilitate a zonei Cetate. Liberalul a făcut o sesizare publică către „instituţiile statului”, pe care însă nu le-a nominalizat, pentru că licitația care urma să desemneze constructorul a fost contestată de trei ori. Acum, Robu susține că este de competența Comisiei Naţionale de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) să se pronunțe pe această temă.

„Am făcut sesizarea publică, dar vreau să vă spun că unii au profitat de acestă ocazie ca să facă băşcălie. Eu nu nominalizez instituţii, se ştiu ele care, fiecare îşi cunoaşte misiunea. Am făcut tot ceea ce mi-a stat în putinţă ca primar şi acesta a fost ultimul lucru la care am decurs. Aşteptăm să se pronunţe CNSC, pentru că există o contestaţie acolo”, spune primarul. Deși pe Facebook susținea că pentru această lucrare se bat o firmă a unui „binecunoscut susținător PDL” și o firmă a unui „binecunoscut membru PSD”, Robu afirmă acum că nici vorbă de vreo implicare a politicului.

„Au fost diverse speculaţii pe acest subiect şi eu am spus că este adevărat că sunt două firme care au o anumită arondare politică, dar nu am motive să cred că politicul are vreun rol în acest subiect. Nu am vrut să se facă speculaţii că aceste legături cu PSD, respectiv PDL ar avea vreo influenţă asupra ceea ce se întâmplă aici”, a declarat primarul Timișoarei. Reabilitarea zonei Cetate costă 70 de milioane de lei și, dacă lucrările nu încep în scurt timp, există riscul ca proiectul să nu poată fi finalizat până în 2015, deci o parte din bani s-ar pierde.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

3 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropoliul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

3 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

10 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

13 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

13 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

16 ore ago