Categories: Klaus Vaterland

A innebunit „Nebunelu’”?

Cu toate datele servite de primarul Robu, nu cred că deputatul Alin Popoviciu este nebun. Mai glumeț este, dar nu diliu, dus cu pluta sau măcinat de alte boli psihice. Cum nu cred nici în diagnosticul similar dat de parlamentarul pedelist pe numele edilului liberal, cu toate naivitățile administrative ce ar conduce la astfel de semnalmente.

Și-atunci, dacă nu sunt nebuni, cum sunt?, s-ar întreba pe bună dreptate cetățeanul martor la dialogul aproape de mahala purtat între cei doi de ceva vreme. Un nas nu foarte fin ar spune că Alin Popovici își ridică postamentul pentru viitoarea statuie de candidat PDL la primărie din molozul rezultat din demolarea lui Nicolae Robu. Că toată treaba asta ar fi o strategie pentru când o fi să fie alegeri de primar, dacă procesul cu ANI se termină prost pentru liberal, iar interpretările sentinței ar duce la pierderea funcției de primar pentru edilul șef al Timișoarei.

Bun, aș conveni că Alin Popoviciu nu este nebun. Însă așa nebun cum nu este, deputatul pedelist se comportă, totuși, ciudat. Dacă am avea anul viitor alegeri la primărie, fără Nicolae Robu în cursă, Alin Popoviciu nu face decât să demoleze o viitoare candidatură liberală, fără a deveni el un competitor cu prea mari șanse de a ocupa cabinetul 1 din primărie. Dacă aș fi eu nebunul, l-aș bănui pe Alin Popoviciu că face pârtie pentru un viitor edil PSD, cu bună știință sau luat de valul bucuriei de a fi persoană publică. De ce la un viitor scrutin m-aș încrede mai degrabă în Alin Popoviciu, personaj satanizat de relația bună cu Elena Udrea și apartenența la „mafia” lui Băsescu, decât într-un Nicolae Robu, e adevărat, puțin aerian în administrație, dar cu siguranță mai curat în fața unui examen anticorupție?

Ca PSD-ul lui Geoană în 2009, când socialiștii se plângeau patetic că au furat mai puțin decât cei ai lui Băsescu, azi, Alin Popoviciu își recunoaște un șmen imobiliar, adăugat la altele semnalate de presă, doar ca să-l atragă mai tare în mocirlă pe Nicolae Robu. Cine e mai credibil în toată această afacere mediatică? Liderul de facto al unei filiale de partid care în plan local face opoziție doar în ziare și la TV? Sau un primar pe al cărui cap s-a pus deja recompensă de către campionii tunurilor imobiliare?

După descinderile la Apele Române în spețe penale tangențiale familiei Bojin, aș răcni cu indignare că aici e mâna lui Traian Băsescu și a justiției sale politizate. Dar nu zic asta pentru că aș părea penibil, ca mulți alții. Mă amuză însă teoria cu sancționarea unor fapte de corupție ce ar fi fost făcute de Titu Bojin cât era șef la Ape, urmărire penală declanșată cu acordul sau aportul unor colegi potenți din partid. Nu că ar fi imposibil să se întâmple așa ceva într-o României în care Ponta dă ordine procurorului general, dar cum Dumnezeu își fac și pesediștii ăștia beligeranți calculele nu pot să înțeleg! Ce-o să le zică Ilie Sârbu, Sorin Grindeanu, dom’ Ghiță, bănuiți a fi la celălalt capăt al firului, când se vor prezenta la vot în 2016, dacă nu chiar mai repede? De ce ar mai crede până și cel mai fraier locuitor al județului că pe viitor propunerea PSD va fi mai puțin penală decât anterioara? E un deliciu să-i vezi cum se mănâncă între ei!

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

4 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

7 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

8 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

8 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

9 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

10 ore ago