Vânzarea faimosului sediu subevaluat către PSD nu va intra, foarte probabil, pe ordinea de zi a următorului plen. Evaluarea cerută de primarul Nicolae Robu nu este gata, pentru că firma care trebuie s-o facă nu are… contract cu municipalitatea! Prima evaluare, făcută doar pentru structura de rezistență a imobilului, stabilise un preț de numai 100.000 de euro.
La finele lunii septembrie, după ce proiectul privind vânzarea imobilului de pe strada Tudor Vladimirescu către PSD a căzut la vot, primarul Nicolae Robu a cerut o nouă evaluare a clădirii. Evaluarea inițială, făcută de AB Consulting, stabilise un preț de numai aproximativ 100.000 de euro, deși valoarea de piață a imobilului se apropie de un milion de euro, conform specialiștilor în imobiliare. Aceeași firmă urma să facă și cea de-a doua evaluare, după indicațiile precise ale lui Robu. „Nu este gata noua expertiză din cauza unor probleme de natură birocratică. Am cerut și eu să văd de ce nu e gata și am aflat că, de fapt, firma care fuseseră contractată nu a dat curs solicitării mele scrise de a face această evaluare. Motivul invocat este acela că respectivul contract în cadrul căruia a făcut evaluarea n-ar mai fi valabil și trebuie o nouă atribuire”, explică Nicolae Robu.
„Noi nu avem un partener care să facă evaluările. Licitația s-a desfășurat și în curând va fi finalizată și vom avea o firmă care va fi sub contract cu noi pe perioadă lungă, care să facă evaluări. Această firmă a fost contractată de viceprimarul Traian Stoia în mod punctual pentru evaluarea respectivă. Am considerat normal ca tot ea să facă evaluarea, de data aceasta pe baza unor specificații clare pe care le-am scris eu”, mai spune edilul șef. Acesta susține că prima expertiză a fost făcută doar pentru structura de rezistență a imobilului.
Traian Stoia spune, pe de altă parte, că AB Consulting are „antecedente” în relațiile cu PMT. „Da, este adevărat că eu am contactat firma, dar aceasta a mai făcut evaluări pentru primărie. Nu știu exact câte, dar au fost și pentru clădiri, și pentru terenuri”, ne-a declarat viceprimarul. Acesta nu va mai semna referatul care va sta la baza viitorului proiect de HCL. „Nu vreau să se mai spună că am semnat pentru că am interese acolo. Am semnat pentru că proiectul mi-a fost adus la semnat, dar acum nu voi mai face asta. Acum să semneze domnul Robu. Conform legii, trebuie să ne atribuie un spațiu. Până la urmă, pentru noi cred că era mai avantajos să închiriem spațiul de care aveam nevoie”, a concluzionat Stoia.
Pe 64 de străzi și bulevarde din Timișoara va avea loc modernizarea sistemului de iluminat…
În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…
Sala Teatrului Național Timișoara a găzduit, marți seara, ediția a zecea a Galei Premiilor UVT.…
Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…
Colaborare de succces. Parteneriatul dintre Universitatea Politehnica Timișoara și sediile Continental din Timișoara a fost…
Consilierii locali timișoreni au primit la vot, la ședința de plen extraordinară de marți un…